• 4
    tüm kurumlar gibi tek bir adama bağımlı bir kurum.

    bence biz içinde bulunduğumuz rejimin memleketi nasıl mahvettiğini henüz tam olarak anlamadık.

    bu kurum, an itibariyle içişleri bakanlığına bağlı. afad başkanı ise içişleri bakan yardımcısına bağlı. tabi ordan da içişleri bakanı ve cumhurbaşkanı diye gidiyor sıralama.

    buradaki sıkıntı şurada, eğer afad bağımsız bir kurum olsaydı, şu an afad’ın yöneticisi olan x kişisi bir ihmalkarlık ya da kanunsuzluk yapsa, direkt olarak hukuken yargılanabilirdi.

    fakat bizim sistemimizde, x kişisinin ihmalkarlığını yargılamak demek, haliyle o kurumun yöneticileri olarak içişleri bakan yardımcısını, içişleri bakanını ve cumhurbaşkanını da sorgulamak demek. neden? çünkü afad başkanı o yargılama sırasında “ben yola çıkmak için emir almadığım için yavaş davrandım” dediği an üstündeki herkes sorumlu.

    e haliyle böyle bir şey mümkün olmadığı için, afad başkanının, ya da bağımlı olan herhangi bir kurumun işlediği bir suçtan dolayı yargılanma ihtimali yok. onları ancak cumhurbaşkanı görevden alabilir, başka bir yargı organı çalışmıyor.

    bu da zaten devletin çöküşü demek. her olumsuz olayda bir skandal oluşması demek. çünkü suçlusu yok, muhatabı yok. bakan yolsuzluk yapsa ancak görevden alırsınız, ki öyle oluyor zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın