• 221
    1-yüz yılımızın en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. yerli yabancı pek çok jeolog ve deprem bilimci bu depremin normal ölçülerde değerlendirilemeyeceğini söylüyor.

    2-deprem bölgesinden oldukça korkunç görüntülere şahit olduk. en acısı 99 gölcük depreminden bu yana toplanan deprem vergileri ve bu vergilerle yapıldığı söylenen hazırlığın amiyane tabirle fos çıkması.

    3-yine görüntülerden şahit olduğumuz bir başka mesele, inanılmaz bir organizasyonsuzluk söz konusu. lojistik ve kurtarma konusunda afet meydana geldiğinden bu yana ciddi zorluk çekiliyor. evet afetin büyüklüğü ve ulaşımda yarattığı tahribat ortada ama 2023 türkiye’si bunların hepsinin üstesinden gelebilecek imkanlara sahip. ne yazık ki kamu bu konuda ciddi şekilde çuvalladı…

    4-en üzücü durumlardan biri silahlı kuvvetlerimizin değişen kanun nedeniyle sahaya inememiş olması. tsk sahada olsaydı şu anda yaşanan sıkıntılar bir nebze daha az dramatik olurdu.

    5-acı bilanço ilerleyen günlerde katlanarak artmaya devam edecek, en kritik anlar şu sıralar ve ne yazık ki iyi bir sınav verdiğimiz söylenemez.

    6-allah afetten etkilenen herkesin yar ve yardımcısı olsun, dualarımız onlarla…
App Store'dan indirin Google Play'den alın