• 203
    önce erzincan depreminden sonraki en büyük denilen sonra dünyanın en büyük depremi denilerek acizliklerini örtmeye çalışan sorumluların canımıza tak dedirttiği, yalvaran halka gülerek reaksiyon veren, arkasında ağlayan vatandaşa yüzünü bile dönmeyen, olay yerine intikal edip ''x ittifakı olarak hepimiz sahadayız'' diye kafasındaki ayrımcı zehri bu ortamda bile zerk etmeye çalışan yetkilileri bir kez daha ortaya çıkaran deprem. *

    felaketin boyutunu kavramakta geciken, en azından 99 depremindeki tecrübeden yola çıkarak orduyu ilk dakikadan harekete geçirmemiş, deniz kuvvetleriyle amfibi çıkarmayı 2 gün sonra akıl eden, iskenderun limanındaki yangını 1 gündür söndürememiş olan, uluslarası destek için gelen gönüllüleri 7-8 saat organize edememiş olan; vehameti idrak kapasitesini gözler önüne seren deprem. depremden önce imar verilen eski veya yeni binaları güçlendirmek bir yana dursun market, bakkal rantı için kolonlarının kesilmesine izin verilen on binlerce cana kast eden deprem. aynı binanın bir yarısı bu şekilde yıkılmış diğer yarısı dimdik ayakta duran bir kaç adet örnek var. aynı sokakta ayakta duran altı binanın yanında dört tanesinin nasıl olur da yıkıldığını hepimizin bildiği deprem.

    hatay'dan yüzlerce insanın hala! yardım beklediği deprem. sorumluların asla sorumlu olmayacağı, o imar belgelerini el ele peşkeş çekenlerin yüzümüze karşı ''en milli biziz hepiniz gayrısınız'' yaftalamalarıyla sırıtmaya devam edeceği, hiç kimsenin yargılanmayacağı, bir kişi ya! sadece bir kişinin bile attığı imzalardan, döktüğü çürük betonlardan yargılanmayacağı ülkeyi mezarlığa çevirmiş olan senelerdir beklenen, söylenen, kendisini ifade etmek için gece gündüz bas bas bağıran uzmanları göz yaşlarına boğan doğa olayı. bu saatten sonra döktükleri her beton, her çiviyi santim santim takip etmemiz şart olan, inşaat tapınıcılarına set çekmemiz gerektiğini kafamıza çakan deprem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın