• 200
    devletin tüm kurumlarıyla, stk'larla ve yurtdışından gelen ekiplerle birlikte on binlerce kişinin topluca mücadele verdiği bir çok avrupa ülkesinden daha büyük alanda yaşanan ve tarihte sayılı olan felaket.

    deprem uzmanları yaşanan depremin onlarca atom bombasından daha büyük olduğunu belirtiyorlar. ki 10 saat içinde iki defa aynı şiddette deprem olayların çok daha vahim duruma gelmesine sebep oldu.

    depremin olduğu ilk anda 4. seviyede alarm ile tüm dünyadan yardım talep eden devlet, türk silahlı kuvvetlerini tepkilerden sonra bölgeye sevkedecek değildir. askerlerimiz, polislerimiz ilk andan itibaren olay yerine intikal ederek çalışmalara destek veriyorlardı zaten (bunu gerek tvler'den gerek sosyal medyadan gördük).

    ama deprem bölgesinin büyük olması, hava şartlarından ve yolların (otoyol, havalimanı) yıkılmasından dolayı her türlü ulaşımın sıkıntılı olması ve binlerce binanın enkaza dönmesi sebebiyle ekipler çalışmak için yetersiz kaldı. bugün itibariyle hava şartları ulaşıma elverdiği anda daha fazla ve daha hızlı şekilde deprem bölgesine gitmeye devam ediyorlar.

    allah herkese güç kuvvet versin, inşallah mümkün olan en kısa sürede enkazdaki herkes sağ salim kurtarılır. şehitlere rabbim rahmet etsin, yaralılar şifa bulsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın