• 162
    evet etkilenen alan çok geniş, etkilenen şehirlerin çevresindeki iller de etkilendiği için makinalar en yakın 5-6 saatlik yerlerden geliyor bu da ortalama sürenin üzerinde. taşınan makinalar filan daha ancak ulaşır oralara malum hava şartları ve yolların durumu. afaddaki makina sayısı neredeyse sadece hataya bile yetmiyor olabilir durum pek iç açıcı değil ve maalesef bu acı bir gerçek.

    saatlerdir beton dahi oynamayan yerler var hala, çoğu yerde iş makinası yok. bir sürü insan öyle duruyor molozlar üstünde çaresizce, yüzlerce insanın bu hava koşullarında ıslanıp, üşüyüp, soğuktan, açlıktan ve susuzluktan ölecek olma ihtimali de hiç az değil ve canımı en çok acıtan da bu çaresiz durum.

    çoğu yerde sağanak yağış altında göçüklerin başında hiç bir şey yapamadan bekliyor içeridekilerin yakınları. duble yollar, yüzyıl projelerinden havalimanları ve köprüler çökmüş ulaşım iyice zorlaşmış. depremden sonraki ilk gece ve çoğu enkaz kimsesiz gibi hissediyorum.

    bu felaketlerin en büyük sorumluları, deprem fonlarını boşaltanlar, kentsel değil rantsal dönüşüm yapanlar, insanların hayatından ve geleceğinden çalanlar, bu ölümlere doğal afetlerin fıtratı diyenler, şu afet kriz ortamında bile halkın can sağlığını önceliklendiremeyenler tarihi ellerine bulaşmış kanlarla yazıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın