• 156
    adanadayım, toplasan 11 tane bina yıkıldı. bir tanesinde enkaz altında arkadaşımın eşi ve kızı var sadece oğlunu çıkardılar, nispeten yollar açıktı ona rağmen yetkililerin ya da profesyonel kurtarma ekiplerinin ulaşması saatler sürdü. ben 10 dk lık mesafeden 1.5 saatte zorla ulaşabildim. diğer şehirlerin durumunu varın siz düşünün.

    hatay reyhanlı yolu kapalı nedeni yol yarıldı, nerden biliyorum doğrudan ailesine yardıma giden personelimizden. adana - antep otoyolu aynı şekilde kapalı. gölbaşı tarafından da gidilmiyor karanlıkdere yolu da iptal açık denilen (elazığ üzerinden) yol da kontollü izin veriliyor.

    gsm operatörleri bir çalışıyor bir çalışmıyor.
    hatay'a uçak inmiyor pist boydan boya yarılmış.
    özetle hatay, adıyaman, pazarcık, antep duyduğunuz gördüğünüzün en az 100 katı kötü durumda. bir kere ulaşabildiğim arkadaşım "mahalleler haritadan silindi abi hayat kalmadı burada," diyor. yollar yarılmış heryer labirent gibi.

    arkadaşlarımız, dostumuz, çalışanlarımız ya da onların akrabaları o bölgede ve bir çoğunun ailesi enkaz altında ama gidemiyoruz. hepsinin psikolojisi yerlerde, bu insanların hayatı bundan sonra eskisi gibi olmayacak.

    özetle, allah yardımcımız olsun demekten başka bir şey yok. bu arada kimse boşuna bireysel olarak çıkıp gelmeye kalkmasın. pozantı adana yolunda da kar tipi var orayı geçseniz bile adanadan asıl deprem bölgesine erişmek buradan çok zor. güncel açık yolları takip etmeye çalışın ama hangi yol açık ya da açık dediklei yol açık mı emin değilim.

    kimseyi işler henuz bu boyuttayken eleştirmeyeceğim ama bu ülkenin insanından başka kimsesi yok.
    adana'da yıkılan bina sayısı 11 bunların yarısından fazlası 15 katlı. benim arkadaşımın yıkılan apartmanda 92 kişi yaşıyordu ve sadece 4 kişi çıkarıldı. ama adana'da vefat sayısı 58 görünüyor. kahramanmaraş, hatay, pazarcık, adıyman'da durum nedir varın siz düşünün.
    başka sözüm yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın