resim
Kazımcan Karataş
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:21
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 421
    emre taşdemir hakkında söyleyecek fazla bir sözüm kalmadı. ocak 2019'da aldığımız, 4 senenin sonunda ne olduğunu ne olmadığını çok net bir şekilde anlamış olmamız gereken; kendisi hakkında gereken kararı kayserispor ve giresunspor'un bizden önce verdiği bir futbolcu hakkında "iyi niyet" veya "idare etmek" gibi kavramlar üzerinden konuya yaklaşıp iyimser bakacak bir karaktere sahip değilim. şubat 2023'te galatasaray'da emre taşdemir diye bir futbolcu olmamalıydı. "madem var, yerli kuralı sebebiyle faydanılmalı o zaman" düşüncesi de maalesef çok kötü bir kendimizi avutma çabası. daha önce kiralık gönderdiğimiz iki takımda bile kadroda düşünülmeyen, ligin sonuncusu takımın sağ kanadı karşısında kevgire dönmüş bir bekin galatasaray'da işi yok. ilk 11'de asla işi yok. emre hakkında bunlar muhtemelen bunlar son sözlerim. kendimi tekrar etmekten yoruldum.

    bu başlığın sahibi ve galatasaray'ın sol bek rotasyonunda ümitli olduğum tek futbolcu olan kazımcan karataş'a geleyim. ben galatasaray'ın uzun yıllar sol beki olarak kazımcan'ı görmek istiyorum. bir futbolcuya dair tahammül, tolerans gösterilecekse veya"kötü gününde de destek verelim" anlayışı benimsenecekse, o futbolcu ocak 2019'da alınan emre taşdemir değildir. o futbolcu temmuz 2022'de transfer edilen kazımcan karataş'tır. dubois için futbol aklı, soğukkanlılık ve oyunu okuma gibi konularda söyleyecek en ufak bir olumsuz sözüm yok ama solak değil. sol savunmada oynayan adamın solak olmaması hücumda da defansta da sıkıntı yaratıyor. bu takımın fiziğiyle, gücüyle, solak olmasıyla, koşu kalitesiyle ve orta becerisiyle sol beki kazımcan'dır. madem uğur çiftçi tarzı geçici bir sol bek transferiyle yaraya pansuman yapmak istemiyoruz, o zaman yarayı bir daha açılmamak üzere komple kapatalım. kazımcan fizik-kondisyon olarak sahaya 11 çıkmaya hazır olana kadar, sol bekte leo dubois oynamalı. hücum anlamında az üretse de sorun değil, dubois savunmada çok dengeli bir futbolcu. dubois takımın bir bütün halindeki savunma anlayışını da olumlu etkiliyor, emre kaynaklı takım savunmasındaki tedirginliği ortadan kaldırıyor. bu ifadeyi kullanmaktan nefret ediyorum ama sol beki leo dubois idare etmeli. ne zamana kadar? kazımcan karataş her şeyiyle hazır hale gelip, ilk 11'deki yerini alana kadar. kazımcan istikrarlı bir şekilde oynamaya başladığı anda, galatasaray'ın sol bek diye bir derdi kalmayacak. kazımcan as, leo dubois yedek olarak yer almalı kadroda sol bek pozisyonunda. emre hiçbir şekilde düşünülmemeli.

    trabzonspor maçını leo dubois ile kazasız ve 3 puanla geçip, devam eden fikstürde yola kazımcan karataş ile devam etmeliyiz. elimizde 20 yaşında solak bir sol bek var, üstelik türk. potansiyel ve geleceğe yönelik taşıdığı ışık 2015, 2016 yıllarında bursaspor forması giydiği dönemde kalmış bir futbolcuyla daha fazla uğraşmamalıyız. 7-8 sene geçti o günlerden bugüne. biz bugün geleceğe dair potansiyel ve ışık taşıyan futbolcuya odaklanmalıyız. iyi niyet gösterilecekse, bugünümüze ve yarınımıza dair potansiyeli olana iyi niyet göstermeliyiz. o futbolcu da kazımcan karataş'tır. çok güvendiğim, çok inandığım bu ismi umarım uzun yıllar galatasaray forması altında izleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın