• 38
    kadrosunda 5 eski galatasaraylı futbolcu ( onyekuru, belhanda, ndiaye, akbaba ve mustafa kapı), 2 eski beşiktaşlı gökhanlar ( töre ve inler ), 2 eski trabzonsporlu yusuflar ( sarı ve erdoğan ), 1 eski başakşehirli ( gullbrandsen ) bulunan adana demirspor'un bu sezon sahasında oynadığı 9 lig maçında mağlubiyeti bulunmuyor ( 6 galibiyet ve 3 beraberlik). adana'da sadece kupada rotasyanla oynadıkları maçta rizespor'a 3-4 kaybettikleri bir maç var.

    demirspor için puan tablosu için kritik bir maç. zira galip gelirlerse ilk üç hatta ikincilik için bile iddialı bir pozisyon elde edecekler. maçtan mağlup ayrılmaları halinde ise sezonun geri kalanında vites küçültebilirler.
    ligin ilk yarısındaki maçta eski demirsporlu yeni fenerbahçeli stoper samet akaydın'ın da tuhaf hataları ile maç ilk yarıda 3-0 olmuştu bile. ikinci yarıda onyekuru'yu hatırlayan demirspor, henry'nin 65.dakikaya kadar fenerbahçe'nin şimdilerde iran sineması gibi ezbere övülen "devşirme sağ beki" ferdi kadıoğlu'nun savunduğu kanadı ne hale getirdiğini görünce iş işten geçmişti. demirspor'un ukraynalı hantal stoperi rakitskyy'nin hiç bir pozisyonda acemice gördüğü kırmızı kart ile demirspor'un direnci kırıldı.
    bu maç öncesi fenerbahçe'de crespo cezalı. serdar aziz, szalai, g.henrique, emre mor, batshuayi kart sınırında. belhanda'nın fenerbahçe'ye tepkisi, onyekuru'nun fener savunmasına hep sorun çıkarması, ndiaye'nin fenerbahçe'ye daha agresif tavrı ve ilk maçtan sonra demirspor'un iş güzar başkanının kendi futbolcularını hedef alan açıklamaları sebebiyle gergin geçeceği herkesin malumu olan bu maçta fenerbahçe'nin maddi-manevi hasar alacağını tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın