resim
Amir Hadžiahmetović
Takım:Ç. Rizespor
Mevki:Ön Libero
Yaş:27
Boy:1.79
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 150
    galatasaray’a gelmemesini hayırlı bulduğum boşnak oyuncu..

    maliyet, taktik, oyun stili, takım kimyası vs.. gibi sebepler dışında, başka bir konu daha var.
    çok uzun yıllar boyunca gözlemlediğim şu gerçek var: boşnak, sancaklı, bulgaristan kökenli ve makedon oyuncuların galatasaray futbol takımında genelde tutmama durumu (istisnalar mevcut).
    boşnakları çok severim, tanıdıklarımın/dostlarımın hepsi istisnasız çok çalışkandır ve akıllıdırlar, esprili, hayattan zevk alırlar, yemeyi-içmeyi-eğlenmeyi severler.
    keşke galatasaray’da doku uyuşsa da sarajevo’dan otobüsle genç oyuncuları yığsak alt yapıya. tek hosiç’i hatırlıyorum( birkaç yıl oynadı sadece), belki çok az saffet sancaklı.
    “neden uyuşmuyor ?” konusunu sosyologların incelemesi gerekiyor. mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır. konya oluyor, başakşehir oluyor, bursa oluyor, fener olabiliyor, bjk oluyor fakat bizde olmuyor.

    balkan kökenli futbolcu kalıbı ile genelleme yapılırken hataya düşülüyor çünkü bu coğrafya içindeki milletlerin yapıları birbirinden çok farklı, hatta aynı ülke içinde çok farklı alt-gruplar mevcut.. galatasaray ile uyumları yönünden incelersek, uyumlu olanları arnavutlar, kosovalılar, karadağlılar, hırvatlar ve sırplar olarak sıralayabiliriz. arnavutlarla sırplarıın aynı çatıda uyum göstermesi ayrı bir ironi konusu.bu yalnızca futbolcular için değil, basketçiler ve sutopçular için de geçerli.

    romenler için ise durum şu: genelde romanyadan direk çıkanlar olmuyor ama avrupa’daki iyi kulüplerde oynadıktan sonra gelenlerden verim alınıyor. romanyadan direk satılanlarda çirkin komisyonların dönüyor olması ise, başka bir realite.
App Store'dan indirin Google Play'den alın