• 160
    yabancı sınırı serbest olduğunda (14+14 kuralı) büyük fırsat yakalamış ancak bu fırsatı tepmiş olan kulüplerdir. portekiz'den, fransa'dan, iskandinav ülkelerinden genç oyuncuları kapıp parlatabilirlerdi ve gelir konusunda nispeten sıkıntı yaşamayabilirlerdi ama bunu pek yapmadılar, yapanların da parlattığı oyuncu sayısı bir elin parmağını geçer mi şüphelidir (örnek: osmanlıspor - ndiaye).
    misal ben hataylıyım, hatayspor süper lig'e çıkarken oturmuş ve planlı kurulmuş bir takım vardı ve ilhan palut bu ortamda parlamıştı, ilhan hoca gidince de süper lig'e yükselmeyi başardılar o da yetmedi iyi takviyelerle 2020-21 ve 2021-22 sezonlarında hatayspor ligin sayılı takımlarındandı hatta ligin gol kralı hatayspor topçusuydu (boupendza). lakin atanamamış celal doğan olan lütfü savaş ve diğer yöneticiler iyi futbolcuları birer birer sattılar, bir süre iyi hoca bulamadılar, 2 yıllık süper lig periyotlarında da şaibeli maçlarının sayısı az değildi. muhtemelen o paraları bir güzel yediler ve şimdi hatayspor kümeye düşme adayı oldu. gerçi 2015 yazında toplam 39 milyon euroluk satış yapan şampiyon apoletli bursaspor bile borçlarından dolayı transfer yasağı aldıysa imam - cemaat hesabı diğer anadolu takımları hayli hayli borçludur ve batıyordur.
    velhasıl kelam bu kulüpler 2015-2021 aralığında o fırsat geldiğinde gerekli hamleleri yapmamanın ceremesini çekiyorlar. hakettiklerini yaşıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın