• 10
    bu konu hakkında birkaç kelam ben de etmek istiyorum çünkü artık aklımızla alay ediyorlar, bizi aptal yerine koyuyorlar.

    kuralda geçen ve hakem yorumuna bırakılan kısım nedir? kaleci topa dokunmadığı takdirde "açık bir şekilde" futbolcuyu bozması lazım. yani buna orta hakem kanaat getirecek. penaltı atışı sırasında kalecinin çizgiden ortalama yarım metre ayrılması valencia'nın vuruşunu etkiliyor mu? bu sorunun cevabı net bir yorumdur, herkes kendine göre cevap verebilir.

    burada ise tahminime göre kuraldan bihaber var'daki hakemler kalecinin çizgi ihlalini penaltı kaçtığı takdirde her türlü tekrar zannediyorlar ve orta hakeme bunu bildiriyorlar. aynı şekilde orta hakem de kuralı tam bilmediği için direk eliyle çizgi işareti yaparak penaltı tekrarı veriyor. inanın orta hakem ekrana gidip izlese ve valencia'nın etkilendiğini düşünerek penaltı tekrarı verse bu kadar tantana çıkmaz. gelin görün ki bu kadar insanın takip ettiği, milyon euroların döndüğü ortamda hakemlerin halini.

    sonuç olarak kimin neyi bilip bilmediğinin ya da nasıl yorumladığının bir önemi yok. burada hakem yorumu diyebilmek için hakemin yorum yapması gerekir. bizim ekranlardan gördüğümüz kadarıyla hakemin bir yorumu yok ve bu nedenle bu pozisyon net bir kural hatasıdır. ayrıca var'daki hakemin yorumuyla bu penaltı tekrar ediliyorsa o zaman bütün kararları var hakemleri versin. else el, faulse faul; ne gerek var orta hakeme, gidip izliyor? dolayısıyla ortada yoruma açık olmayan bir kural hatası var ve maç tekrarını gerektirir.

    ekleme: maç tekrarından kastım tabii ki penaltının kaçtığı dakikadan, 0-1 skoruyla tekrar başlamasıdır; sıfırdan değil!
App Store'dan indirin Google Play'den alın