resim
Kaan Ayhan
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1064
    yeni stoper transferimiz.

    kaan ayhan hakkında daha önce bu sözlüğe ne yazdıysam, genel çerçeve itibariyle hepsi olumsuzdu. joker olduğunun iddia edilmesinin ne kadar altı boş olduğu dünden beri birçok yazar tarafından dillendirilmiş. 2 senedir her transfer döneminde kaan ayhan muhalifi olduğum için aynı şeyleri tekrar etmeye üşeniyorum. ben sadece farklı 2 noktaya değineceğim. kaan ayhan’a dair tüm olumsuz algıma rağmen bu transferin sanıldığı kadar gereksiz olmadığı kanaatindeyim.

    1- “an itibariyle” kaan ayhan, hem emin bayram’dan hem metehan baltacı’dan hem de ross’tan daha iyi stoper. bunu kaan’a bayılmayan biri olarak söylüyorum. 2-3 sezon sonra bu durum elbette değişebilir, umarım da değişir ve oyuncularımız gelişir fakat bugün şampiyonluğa gidilen yolda teknik ekibin ve yönetimin kaan ayhan’ı alıp abdülkerim/nelsson ikilisinden birinin sakatlık ihtimaline karşı önlem anlamasını mantıksız bulmuyorum. bu önlemi milli takım havuzunda bir isimle almalarını da mantıksız bulmuyorum. 500 bin euro kiralık ve 3 milyon euro satın alma bedellerini “kötünün iyisi” ücretler olarak görüyorum. peki kötü emsal ne? fenerbahçe samet’e daha yeni 4 milyon euro verdi mesela. bizim avrupa tecrübeli, milli takım geçmişli kaan’a 3.5 vermemiz samet akaydın transferi kadar trajik gelmiyor bana. ayrıca beşiktaş’ı da sıkıntıda bıraktığımız için rakibi ketleyici bir etki de yaratabilir.

    2- kaan ayhan’ın bonservisinden ziyade abdülkerim’den daha fazla maaş alıp almamasına dikkat etmemiz lazım. eğer kaan’ın yıllığı abdülkerim civarında veya abdülkerim’den daha az ise bu transferde endişe edilecek önemli bir neden ortadan kalkmış olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın