resim
Kaan Ayhan
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1061
    şimdi kaan'a burun kıvırmak mevcut şartlar altında mantıklı değil. avrupa'da sürekli 11 çıkan bir ismi almamız zaten kolay değil. avrupa'da üst düzey olan 3 stoperimiz var. çağlar, merih, ozan. bu isimleri almak istesek hem onları ikna etmek çok zor hem de maliyeti çok yüksek olur. o açıdan ben kaan'ın transferini olumlu görüyorum. tabi maliyetini de görüp daha net konuşabiliriz. fakat bence transferin mantıklı yanları şunlar;

    1- milli takım düzeyinde tecrübeli, 28 yaş gibi verimli bir dönemde, mevcut yabancı kuralı da göz önünde bulundurulduğunda kaan takımında olmasını isteyeceğin bir isim. kaldı ki senelerden kaç takıma yazılması da bunu destekliyor.

    2- her ne kadar sezon sonuna kadar göndermek istemesek de nelson'un 25 milyon euroluk serbest kalma maddesi son dakika bir kulüp tarafından ödenirse el elde baş başta kalmayız.

    3- son zamanda ross'un kiralık gitme haberlerini, metehan ve emin'in genc olmasından dolayı kritik maçlarda oynatılmasının riskli olacağını düşüncesini göz önünde bulundurursak zaten stoper transferi gerekiyordu. keza ben kaan hamlesinden sonra ben ross ve metehan'dan en az birisinin kiralık gideceğini düşünüyorum.

    4- hiç katkı vermese bile rakibine gitmemiş bir oyuncu onun yabancı kuralı konusunda elini zayıflatır. bu açıdan olası bir beşiktaş hamlesi belki de beşiktaş'ın elini çok rahatlatacaktı. abdülkerim örneği önümüzde. harika bir katkı verdi, veriyor ama vermese bile fenerbahçe'nin samet transferini yapmasına sebep olmuştu.

    toparlayacak olursak ben uzun vadede olası nelson satışı kısa vadede ise tecrübeli yedek stoper eksiğimizi ve yerli rotasyonu konusunda elimizin güçlenmesini sağlaması açısından son derece yararlı bir transfer olarak görüyorum. transferin mali detaylarının da iyi olacağını umarak kaan'a galatasarayımıza hoşgeldin diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın