resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 5345
    maçın kahramanlarından görülen leo dubois dün maç boyu ciddi açıklar verdi. bunun en büyük sebebi de sürekli ilerde yakalanması oldu. öyle ki özellikle ilk yarı kerem'den bile önde top bekledi kaç defa. şimdi böyle yazınca gömme amacıyla yazıldı gibi görünebilir; ama öyle değil. belli ki kendisine verilen görev ''ilerde hücuma katkı ver. '' direktifi. dubois aslında iyi bir hücum bek. teknik heyet giresun'u analiz ederken kendisinin skora katkı kovalamasını özellikle istemiş. ve sonuçta enfes bir gol attı. bence okan hoca ve teknik heyeti maçı kafalarında oynarken dubious'dan bir gol ama daha yüksek ihtimalle asist yazmış iyi senaryo olarak. dünkü katkısı sonrası özellikle içeri maçlarda kendisinden bu tarz işleri görürüz gibi.

    klasik bir hoca olsa giresun gibi tek efektif özelliği kontratak ve yer yer de duran top karambolleri olan bir takıma karşı savunmayı geride kurar ve rakip kaleyi rakip yarı saha girişinden ablukaya alarak yer yer dışarıdan zorlamakla birlikte ceza sahasında gol kovalardı. olası atakları da arkayı kalabalık tutarak durdurmaya çalışırdı. 0 futbol zevkiyle muhtemelen 1-0 falan kazanırdı ya da berabere biterdi. ama okan hoca kontratak yemeyi de göze alarak bekini neredeyse rakip sahanın sonuna yakın bekletti.

    işte bu cesaret okan buruk'a neden sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. skorlar, rekorlardan vs. bağımsız bu adama sahip çıkılmalı. çünkü okan buruk'un yaptığı bu cesur hamle aslında galatasaray gibi oynamanın basitleştirilmiş bir örneği. galatasaray böyle oynar. rakibi küçümsercesine her maça ''saldırın zaten alırız'' ile çıkmaz; ama rakibe göre şekil alıp daha maç başlamadan belli ölçülerde sinmez de. okan buruk rakibe göre taktik üretiyor; ama takımın futbol karakteri ve duruşu bozulmuyor. hücum önceliği kadıköy'de bile değişmiyor. hep iddia ederim bu ülkede ''kardeşim bizim futbol geleneğimiz yok'' lafı galatasaray ve bir ölçü de fenerbahçe için geçerli değildir. galatasaray'ın futbol felsefesi vardır ve okan hoca da bunu modernize ederek muazzam bir iş yaptı şu ana kadar. galatasaray futbol olarak alman ekolüne yakın bir felsefeyi bilerek ya da bilmeyerek taraftarlarının ruhuna kadar işlemiş bir takımdır. mevcut futbol ekolomüzün belki de kurucusu olan jupp derwall'den başlayarak böyle süregeldi. mesela galatasaray hücum pres takımıdır. galatasaray taraftarı sonucu ve skoru net ister. belli dakikaya kadar sabreder ve sahada belli tempoyu görmezse homurtular başlar tribünde dahi. klopp'un gegenpressindeki oyunu düşünün ve galatasaray taraftarının alman ekolüne nasıl aşina hatta tutkun olduğunu anlamak kolaylaşacaktır. aslında uzatmaya da gerek yok. ekolü olmayan camiada mircea lucescu şampiyon yaptığı halde yollanmaz. lucescu ertesi sene gidip ezeli rakibi şampiyon yaptı. çoğu camiada bu travma sebebi olur. bizde neredeyse ciddiye bile alınmadı. kadrodaki tüm forvetleri sahaya atıp tempo ve prese doyuran 1-2 sene sonra gerets'in futboluna düzülen övgüler ile tamamen unutuldu zaten.

    neyse uzadı entry. biz galatasaray gibi oynamayı bir dönem ciddi anlamda unuttuk. fatih hoca'nın 3. döneminin sonundan bu yana ne yazık ki şampiyonluk alırken dahi futbol ruhumuzu doyuran seriler izleyemedik. arada tudor'un ilk haftaları gibi sekanslar olsa da tam varamadık o noktaya. işte okan buruk bu noktada galatasaray'ı yeniden kimliğini hatırlatırcasına oynatıyor. mesele de bunun tesadüf olmaması. belli aralıklarla hatırlatmak istiyorum bunu ki okan hoca'nın değeri vurgulansın; bu adam başta hücum pres olmak üzere oynadığımız bir çok şeyi daha avusturya kampında ayağının tozuyla anlattı.

    https://twitter.com/.../1546418180704423937
    https://www.galatasaray.org/...an-aciklamalar/51262

    yaz kampındaki kondisyon idmanları dahi buna göre ayarlandı. hatırlayın takımın nasıl çift ve ağır idman yaptığı haberlerini. yani okan hoca ne yaptığını ve ne istediğini bilerek adım adım ilerliyor. elimizdeki hocanın özelliklerine bir bakalım. altyapıdan geldiği galatasaray nedir, ne oynar, tribün ne oynarken sana 12. adam olur ne oynarken uykuya dalar, modern futbolun bize uygun ve güçlü olabileceğimiz tarafları nelerdir hepsini iyi bilen, kulübe yakın herkesin iletişim ve sakin kişiliğini çok sevildiğini vurguladığı, 49 gibi ideal bir yaşta ve son derece kaliteli bir ekiple çalışan, her maça ayrı hazırlanan ama bunu yaparken oyun kişiliğimizden ve galatasaray kimliğinden taviz vermeyen bir hoca. üstelik de belli ki bizler kadar sağlam galatasaraylı. ali yiğit buruk galatasaraylı gibi bir evladı ancak o kadar sağlam bir galatasaraylı yetiştirebilir.

    okan hocanın başarısı tesadüf değil. allah bozmasın nazar değmesin harika gidiyoruz. çünkü hocamız biz de dahil büyüklerin başını kontratakla yakan giresun karşısında dubouis'yı ''hücuma katkı ver'' diye sahaya atacak cesarete ve galatasaray kültürüne sahip.

    skorlardan ve puanlardan bağımsız olarak. okan hoca yaptıklarında biz de okan hoca'da ısrar etmeliyiz. dursun özbek - erden timur - okan buruk hatta yer yer metin öztürk, irfan saraloğlu koalisyonu gelecek seneki seçimlerden sonra en az bir dönem daha devam ederse çok çok güzel olacaktır. zaten bunu bildikleri için erden timur'u çaresizce yıpratma derdinde bazıları. yarın kötü bir sonuçta okan hoca'ya yönelecek erden timur'a saldıran medya vs hızlıca.

    kaya gibi duracak bu taraftar arkanızda. saldıranlar da okan hoca ve başta erden timur gibi değerli yönetici ve teknik heyetimiz de bunu görecek.

    biz galatasaray gibi olalım
    biz galatasaray olalım
    alayınıza hodri medyan.

    (bkz: 28 ocak 2023 giresunspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın