• 179
    beyler!

    galatasaray’ın rehavete kapıldığı ve mücadeleyi elden bırakacağı şeklindeki lakırdılar zırvadan ibaret! gelenekseldir, galatasaraylılar zorluğu sever. tüm özbeöz galatasaraylılar mücadeleyi ve sahada çarpışmayı sever.

    bizler her zaman en iyi şut atana,* en hızlı koşana,* en efsane on numaralara* ve en çetin stoperlere* hayrandık. galatasaray galip geleni sever, kaybedeni hazmetmez. galatasaraylılar kazanmaya oynar. kaybetme düşüncesi bile galatasaraylıları tiksindirir. bu sebeple galatasaray hiçbir savaşı kaybetmedi ve asla kaybetmeyecek. galatasaray topçusunun çekişmeden haz alabileceği en mühim yer yeşil sahadır. bu mücadele tüm en iyilerle aşağılıkları gün yüzüne çıkarır.
    ...
    bu maç bitip de ali sami yen'e tekrar döndüğünüzde söyleyebileceğiniz mühim bir şey var beyler: bundan otuz sene sonra, şöminenin karşısına geçmiş kucağınızda torununuzla oturmuşken, size “şampiyonluğun kapısını aralayan o mühim 28 ocak 2023 giresunspor galatasaray maçı'nda ne yaptın” diye sorduğu vakit öksürüp de “şey, deden giresun'da sahadan başı önde ayrıldı” deme mecburiyetinde kalmayacağınız. hayır efendim, gözünün içine bakıp “evladım, deden takım arkadaşları ve hocası okan buruk'la üç puanı alıp eve döndü ve sezon sonunda şampiyon oldu” diyebileceksiniz!
    ...

    (bkz: konsantrasyon)

    metnin aslı için (bkz: general george s. patton’ın üçüncü ordu’ya konuşması)
    http://gss.gs/W8E
App Store'dan indirin Google Play'den alın