resim
Abdulkadir Bitigen
Görev:Hakem
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 382
    suçu var'a atarak kurtulamayacak hakem.

    fenerbahçenin ikinci golünde faulü görmesini savunanlar hiç zahmet etmesin 30 metreden faül olduğu belli olan bir pozisyondu. gol ofsayt bayrağının kalkmasıyla iptal olduğunda geraldoya yapılan faulü 4, 5 kere ekrana getirdi yayıncı kuruluş burada haklarını yemeyelim. var'ın günahı burada başlıyor. geçersiz golü geçersiz hale getiriyorsan bütün yönleriyle golü akredite etmen lazım. en az 3 açıdan faül olduğu belli olan ve hakemin görmediği aleni pozisyonu incelemek zorundasın. eğer inceliyorsan sen karar veremezsin, hakemi çağırmak zorundasın.

    gelelim ümraniyenin iptal edilen ikinci golüne. vasıfsız hakemimiz pozisyonun içinde, birebir gördüğü bir ikili mücadele, her sene birilerinin çıkarak bize öğrettiği var protokolüne göre hakemin değerlendirmesinin esas olduğu pozisyona var hakemi çağıramaz. bunu bize katledilen birçok maçımızda öğrettiler. hakem gördü, yeterli olmadığını değerlendirdi, var çağıramaz yorumları kulaklarımda çınlıyor. var öyle birşey söylemiş olabilir ki hakem pozisyonu izlemeye gitmek zorunda olabilir. bunu var kayıtları açıklanmadığı takdirde bilme imkanımız yok. bu arada konudan bağımsız var protokolünün orta hakemi çağırmayarak kendi karar vermesi yönünde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum aksi takdirde var hakemlerinin hiçbir sorumluluğu üstlenmediği ve herşeye orta hakemi çağırarak bombayı onun kucağına bıraktığı bir durum ortaya çıkıyor.

    neticede çekmenin yeteri kadar olduğuna kanaat getiren orta hakem golü iptal ediyor. büyük vasıfsızlık tam bu noktada ortaya çıkıyor. görüntüyü baştan sona izleyen hakem defans oyuncusuna, marcaonun kereme savurduğu tokat mahiyetindeki batshuayinin hareketine kart çıkarmıyor. var protokolüne kimse sığınmasın. bu malesef tff'nin hakemleri soktuğu psikolojinin özetidir. fenerbahçe için şu pozisyonda kırk tane bel hareketi kıvırıp en avantajlı karar verilmiştir.

    galatasaray yönetiminin yapacağı şey net. var kayıtlarının açıklanmasını sağlamak. sene sonuna kadar orta hakemin maç alamamasını sağlamak. var hakeminin hakemliğini bitirtmek. eğer bunu başaramazlarsa hakemler malesef bu akşam yaşananlardan kendilerine daha farklı dersler çıkaracaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın