resim
Kazımcan Karataş
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:21
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 415
    performansını, çalışmasını, hırsını çok beğendiğim bir futbolcu. potansiyel sahibi yabancı genç sol beklerden birinin transfer edilmesindense, 20 yaşındaki bu kardeşimizin ilk 11'de oynamasını yüz defa tercih ederim. yabancı kuralı hakkında ne karar verilirse verilsin görüşüm budur. türk futboluna ve milli takım'a bir sol bek kazandırmış oluruz. ancak çekincelerimi/tereddütlerimi de mutlaka söylemek zorundayım.

    yaz kampında yaşadığı sakatlıkla beraber bu sezon içerisinde sakat geçirdiği üçüncü dönemi yaşadı kazımcan. o'nun yaşında biri için bu çok fazla. son sakatlığının süresi de göz önünde tutulduğunda antalyaspor veya giresunspor maçında formayı alması mümkün değil. formayı aldığında nasıl bir geri dönüş yapacağı, ne kadar hazır olduğu büyük bir soru işareti. takımın çok gerisinde şu an maç sayısı olarak. dubois'in veya emre taşdemir'in sol bek performansları şampiyonluk ve ligte kalma yarışının kızıştığı haftalarda bizi üzer. "kazımcan döndü, emre de idare eder" mantığı bize bir şampiyonluk kaybettirebilir. kazımcan henüz dönmedi, sadece takımla idmana çıktı. resmi bir lig maçında, uzun bir sakatlık süreci sonrası sahalara nasıl dönüş yapacağı hala soru işareti. emre taşdemir için galatasaray'da geçirdiği 4 yılın ardından hala uzun uzun konuşma ve düşünme ihtiyacı içerisinde olmamıza şaşırıyorum. idare falan edemez emre. kiralık olarak gönderildiği kayserispor ve giresunspor takımlarında bile formayı alamayan, sakatlıklarıyla ünlü bir adam bizi ligin kalan 18 haftasında idare falan edemez. yeterli gelmez. emre konusunda hüsn-ü kuruntu yapmanın bugüne kadar galatasaray'a hiçbir faydası olmadı, bundan sonra da olmayacak.

    bu takımın, eğer şampiyonluk isteniyorsa, savunmanın sol tarafında ana planın yine kazımcan karataş üzerinden yapıldığı ancak kazımcan'ın yokluğunda rahat nefes alabilmemizi sağlayacak kalitede ve tecrübede bir sol bek transferine ihtiyacı var. bunun üzerinde düşünülecek, tartışılacak bir şey yok. bunu alanyaspor maçında kesin olarak anlamış olmamız lazım. olumlu olmak güzel, umut beslemek güzel ama belirli bir noktadan sonra bu iyiye yormalar saflığa giriyor. bu saflığı bu sezon yapmamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın