• 25
    çeyrek finalde sivasspor ile eşleşmeyi umduğum turnuva. kurallar gereği çeyrek final maçımızı nef stadında oynayacağız. sivassporu ağırlamak isteriz.

    tahmini çeyrek final eşleşmelerini şöyle beklediğim turnuva;

    galatasaray - sivasspor
    trabzonspor - kayserispor
    fenerbahçe - ankaragücü
    başakşehir - konyaspor

    düzeltme: öyle bir kural yokmuş. ben kendi mabadımdan uydurmuşum.* kural tam olarak şöyle diyor;

    çeyrek final müsabakaları, son 16 turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 8 (sekiz) takım arasında ve tek maç eleme usulüne göre oynanır. eşleşmeler ve müsabakanın hangi takımın sahasında oynanacağı kura çekimi ile belirlenir. kura çekiminde, bu statünün 3. maddesi uyarınca belirlenecek olan 4 (dört) takım, seri başı olur ve diğer 4 (dört) takım ile eşleşir.

    yani hangi takımlar seri başı hangileri değil şimdilik belli değil. kura çekilecek ve dörderli iki gruba ayrılacak. bunlar seri başı oluyor. sonra birbirleriyle eşleştirmek için tekrar kura çekecekler.

    düzeltme 2: seri başı mevzusu çok saçmaymış. era1p arkadaşımız anlattı gerçekleri. bir önceki sezonun türkiye kupası şampiyonu 1 numaralı seri başı oluyor. diğer seri başı takımlar bir önceki sezonun lig sıralamasına göre belirleniyormuş. bu kuralı koyanlar hiç düşünmemiş. ulan bir önceki sezonun şampiyonunu seri başı yapıyorsun da bu kupayı sayısız kez müzesine götüren takımı nasıl seri başı yapmıyorsun. bu seri başı olup olmama konusu tamamen kupa başarısıyla belirlenmeli bence. geçen sezonun lig sıralamasına göre belirlemek kadar gerzekçe bir şey olamaz. ptt liginden katılan takımları hangi sıralamaya tabi tutacaksın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın