• 441
    yediğimiz golde çoğu kişi emin'i hatalı buluyor ama bence emin'in hatası sıfır. ilk hata emre ile başladı, nelsson ile devam etti.

    bakın bu pozisyonun başlangıcı;

    https://gss.gs/vu9.jpg

    kırmızı çemberimsi şeyin içindeki emre taşdemir. rashica beke gelmiş, emre de içeri kaymış. savunmayı beşlemişiz. savunma tam çizgi halinde olmasa da yakın diyelim. top sağ kanada atıldıktan sonraki pozisyonlara bakalım bir de;

    https://gss.gs/2aQ.jpg

    emre ne yapıyor allah aşkına? niye herkes geri koşarken emre 5 metre falan geride kaldı. aynı pozisyonda sarı çemberimsinin içindeki de nelsson ve golü atan alanyalı. emin adamını tutuyor. golü atan adam nelsson'un yanından koşuyor, öyle ahım şahım bir çapraz koşu da değil, yani nelsson'un %100 takip etmesi gerekiyor. emin'in arkası dönük, hem o koşuyu kontrol edip hem de yanındaki adamı kontrol etmesi mümkün değil. zaten emin'in yanında adam olmasa, emin geriye doğru daha hızlı bir depar atar ve kenardan gelen ortayı keserdi. ama bu durumda onu yapsa adamını boş bırakacak, top dışarı doğru açılsa bomboş şut imkanı bu sefer de emin'in adamına doğacaktı.

    sözün özü pozisyonunu tamamen kaybeden emre ile adamını kovalamayan nelsson'un ortak hatasıdır yediğimiz gol. belki ufak bir pay da çizgideki adama daha yakın baskıyı yapamayan rashica'ya çıkarabiliriz ama emin'in hatasının olmadığını net olarak söyleyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın