resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4258
    kendisi şu anda net biçimde en iyi yerli bitirici.

    adamın kale önüne gelip de kaçırdığı doğru dürüst pozisyon yok. kalecinin duruşunu pozisyonunu iyi değerlendiriyor, ona göre vuruş seçiyor. bu muazzam bir özellik. hatay maçında attığı gol de böyleydi. başka bir yerli santrafor topa gelişine çakacakken, kerem topun altına giriyor, kaleciyi şaşırtıyor. tüm vuruşları çok net. bu nedenle kaleye yakın oynadıkça skor katkısı inanılmaz gelişiyor. uzaktan şutları zaten iyi, biraz da kesme toplara yoğunlaşırsa dünya seviyesine çıkacaktır.

    savunma bölümünde ise kendisinin oyunu kanada sıkışınca olmayan savunma katkısı çok göze batıyor, çünkü savunması yok. denese de olmuyor. fener maçında osayi-samuel ile olan bir pozisyonu buna örnek. savunma hamlesini beceremediği için adamı aut çizgisinden içeriye kat ettirdi. bu yüzden de fizik kapasitesi yüksek orta saha ile kerem'in savunma zafiyetlerini kapamaya çalışıyoruz.

    bu zafiyetler bence kaybolmayacak, bu nedenle kerem'in daha geliştirilebilir özelliklerine odaklanması mühim. nedir bunlar benim gözümden şöyle:

    1. sözlüğün konsensüs halinde olduğu ilk dokunuş.
    2. dribling repertuarı. bu keremin hali hazırda çalıştığı zaten belli bir şey koyuyor üzerine.
    3. topu aldığı yere göre karar verme. bunu çokça yazdım, kerem topu nerede alırsa alsın, kararlarını hücumun son kertede kendisinde sonlandığı bir senaryoya göre oluşturuyor. buna mukabil ya asistin asisti olan pası atıyor, ya da driblinge kalkıyor ve bütün bunlar final hareketleri oluyor. yani şöyle ki kerem topu aldığında taş çatlasın 3 aksiyon sonunda ya top kaptırıyoruz, kontra yiyoruz, ya da top gol oluyor ya da auta çıkıyor. takımın aldığı pozisyona göre sete dönme, ya da ters kanadı oyuna katma gibi girişimleri olmuyor kerem'in. fırtına gibi kaleye inmeye çalışıyoruz olmayacak pozisyonda. bu tarz bir cesaretin daha dengeli kullanılması takımımız adına daha faydalı olur gibi geliyor bana.
    4. takım arkadaşlarına gösterdiği tepkiler. isyankar el kol hareketleri sinir bozmaktan başka işe yaramaz. kerem daha farklı bir iletişim metodu kurmalı takım arkadaşları ile. zaten herkes kendisine saygı gösteriyor.

    bence bu dört nokta oturduğu zaman kerem'in savunma zafiyetleri dile dahi gelmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın