resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 1305
    22-23 sezonunda galatasaray'ın oyununu direkt etkileyen 3 isimden biri: oliveira, torreira, icardi. boey, mertens gibi isimler de çok önemli ancak bu saydığım 3 adam olmadığında biz direkt olarak başka bir oyun oynuyoruz.

    berkan ne kadar iyi oynarsa oynasın torreira ile aynı adam değil. ikisi de oyunun daha çok savunma yönünde katkı veriyor ancak torreira iyi olduğu zaman galatasaray rakip yarı sahaya adeta çöküyor. berkan süpürme konusunda ve dolayısıyla atak devamlılığını sağlama konusunda torreira kadar katkı vermiyor. yani berkan 1-2 maç iyi oynayınca hemen yerli kuralını da düşünerek sanki ''acaba'' dendi ama hiç alakası bile yok.

    galatasaray'ın yükselen formunun en önemli nedeni öndeki baskı kalitesini çok artırması, bu baskının da en önemli oyuncusu torreira. bunu hem rakip atakların başlangıcında yaptığı süpürmeler için söylüyorum hem de rakip oyun kurarken yaptığımız baskı için. torreira kendi alanında bekleyip baskıya bu şekilde destek vermiyor. bazen en uca, bazen rakibin 6 numarasına kadar basarak baskıyı başlatan adam oluyor. tabii burada deli dana gibi koşmaktan bahsetmiyoruz. kaliteli bir baskıdan bahsediyoruz. alanya, beşiktaş, başakşehir, hatay gibi maçlardaki iyi oyunumuzda hep göze çarpan isim torreira. onunla birlikte çok fazla sayıda rakip sahada top kapıyoruz. zaten oliveira, mertens, icardi gibi adamlardan maksimum verimi almak istiyorsak onları olabildiğince az geri koşturup topu olabildiğince rakip yarı sahada oynamalıyız. torreira da bunu sağlayan en önemli isim.

    berkan'ı seviyorum. bu yıl müthiş katkı verdi, daha da verecek inşallah ancak berkan da miço da 6 numara değil. akıllı oynayarak değil fiziksel üstünlükle top kapmaya çalışan adamlar. torreira ise ''tackle'' denilen şeyin ustası, özellikle de bizim ligimizin seviyesine göre. maalesef takımımızda yalnızca 1 tane 6 numara var. hadi baran'ı saysan o bile torreira tipi defansif meziyetleriyle ön plana çıkan bir tarzda değil. seri gibi daha çok derindeki oyun kurucu rolünde işine yarayacak bir genç.

    okan hocanın da bu durumun farkında olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın