• 57
    sözlükteki en taze cadı avının kurbanı olmuş yazar. yıllardır bu sözlükte yazıp 5000 civarı entry döşeyen biri beşiktaşlıysa bile artık galatasaraylı olmuştur. kaldı ki 5000'e yakın entry'nin 98 tanesi ofsaytlanmış, bu da gayet normal bir oran.

    bir başka noktaya değinmek istiyorum: sözlüğün genel atmosferi içinde bazen çok galatasaray aleyhine entry'ler girilebiliyor. bugünkü kafayla dönüp o entry'lere baktığınızda "bir galatasaraylı böyle şey söyler mi" denebilir ama o dönemki ruh halinde o sözler normal karşılanıyor. mesela fatih terim için "ahımız var hocam" döneminde yazılmış bir entry'yi bugün paylaşsak, onu yazan kişinin ne hainliği kalır ne vefasızlığı. o yüzden bağlamından koparılıp burada paylaşılan entry'ler üzerinden kimseyi "beşiktaşlı, galatasaray düşmanı, kripto, provokatör" gibi sıfatlarla nitelemenin anlamı yok.

    beğenmediğimiz entryleri ofsaytlamak yerine yazarını kriptolukla suçlamak ise hiç olur iş değil. bu konuyu bir türlü aşamıyoruz sözlük'te, özellikle de yeni yazar olan kişilerin yıllardır yazarlık yapanlara karşı bu tavrı ekstra can sıkıcı. "siz bu sözlük'e emek veren insanları hedef göstermek için mi yazar oldunuz?" diye sorarlar adama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın