• 52
    bazı entryler üst üste konulmuş başlık altına ve buradan yola çıkılarak bazı yazarlarca galatasaray düşmanı olduğum, beşiktaşlı olduğum iddia edilmiş.

    öncelikle daha ilkokulda tarih derslerinde öğretilen çok basit bir şey vardır. tarihi olayları döneminin şartlarına göre değerlendirmek gerekir. geçmişten enryler bulup bulup o entrylerin hangi şartlar altında yazıldığını ortaya koymadan net bir sonuca varamazsınız. kaldı ki entryleri de silmemişim bakın, hepsi hala çıkıyor. o dönem beşiktaş çok iyi futbol oynuyordu, zaten o iyi futbolu avrupa'ya da yansıttı ve yanlış anımsamıyorsam türk takımlarının şampiyonlar ligi tarihinde en başarılı grup performansını sergiledi o dönem. şimdi bunu övmek o beşiktaş'ın iyi oynadığı iddia etmek ve o dönem her maç başlığı altında burada hemen hemen herkes takıma, oyunculara sallarken bu minvalde entryler girmek mi kabahat ya da galatasaray düşmanlığı? taraftarlık böyle bir şeydir, yeri gelir yapmaman gerekir ama, kendi oyuncuna kızıp anlık küfür de edersin. gol kaçırır, hatalı gol yer vs vs.

    burada beni galatasaray düşmanı ilan eden bazı yazarlardan farkım şu, ben daha objektifim. ben bu ülkede bu sene hakemlerin galatasaray'a komplo kurmadıklarını düşünüyorum. böyle bir paranoyam yok. her maçtan sonra antu'da fenerli hakem diye ağlıyor, burada galatasaraylı hakem diye ağlıyor, ekşi'de ya da varsa başka platformları eminim orada da beşiktaşlılar hakem diye ağlıyor. ben ağlamıyorum. maç sırasında hakemi eleştirdiğim entryler, anlar olmuştur. bu ligde galatasaray aleyhine çok fahiş hatalar da olmuştur ki o durumlarda zaten ben de eleştirmişimdir ama genel olarak hakemden bağımsız takıma odaklanan biriyim. zaten bütün lig dizayn edilmişse ligi izlemek için salak olmamız lazım. akp'nin dış güçler demesi gibi sürekli ama sürekli bütün ülke bize karşı, kurumlar bize karşı algısı bence komik ve saçma. evet, basında ve burası türkiye olduğu için her kurumda bir algı çabası illa ki vardır ama o kurumda galatasaraylılar da var. dahası galatasaray zaten çok güçlü bir camia. şu ligde hiç kimse göz göre göre galatasaray'dan, beşiktaş'tan, fenerbahçe'den şampiyonluk ça la maz! şampiyonluğa etki eden kararlar olur mu? olur, olmuştur, olacaktır ve bunların bazısı kötü niyetle de olabilir ama her maç olmaz. oysaki sözlükte her maç ama her maç birileri hakemin galatasaray düşmanı olduğunu yazıyor.

    bir diğer itirazım da rakip takım nefretine. yahu beşiktaş, fenerbahçe yüz yıllık camialar. bu adamların her elde ettikleri başarı nasıl şans olabilir? fenerbahçe balı diyorsun adam avrupa kupas'ında arsenal'i çekiyor. ekşi sözlük'te fenerbahçe ile allah arasındaki gerginlik diye başlıklar açılıp geyik yapılıyor. kendin cluj'u, braga'yı çektiğin dönemleri unutup hasetle beşiktaş'ın şampiyonlar ligi kurasına bal diyorsun, güçsüz takımlar geldi diyorsun. kendini, camianı küçültüyorsun aslında. sen yukarı çıkmayı amaçlamak yerine yukarıdakini aşağıya çekmeye çalışıyorsun.

    bu sene fenerbahçe kötü değil, kötü olan takım avrupa'da böyle gidemez ama bu sene sen çok iyisin, fener'den daha iyisin. buna odaklanmak yerine hala fener şöyle, federasyon böyle. yahu deplasmanda yendin fener'i, ezdin fener'i; hala daha hakem, federasyon vs. vs.

    bir diğer mesele de erden timur eleştirim. kendisini marcao'dan gelen parayı mata, mertens gibi yaşı geçmiş oyunculara bağladığı için eleştirdim ki o dönem maliyetler henüz ortaya konmamıştı bu transferlerin. bu arada bütün olumlu karakter özelliklerine rağmen mata ortaya henüz bir şey koymadı, yine de o maliyetlerle mata da mertens de kadroda olabilir. şimdi de di maria istiyorsunuz mesela, peki o da gelsin, ama 2 sene sonra benden daha öfkeli olarak ağlayacaksınız burada çünkü bu sürdürülebilir bir yapı değil. ben falcao gelmesin derken de beni eleştirenler vardı, ben falcao şu an bırakın en iyi 3 golcüden biri olmayı, ilk 10'a giremez derken de benimle dalga geçildi. benim entrylerim falcao başlığında hala mevcut, dalga geçen entry ise silinmiş ama.

    özetle böyle; bene galatasaraylıyım ama bunu kimseye ispatlamak zorunda değilim. benim galatasaraylılığımı ispatlamam için fenerbahçe ya da beşiktaş'a nefret kusmama gerek yok. bu takımların da yaptıkları başarılı işler var, bu takımlarda da iyi oyuncular var. bunları söylemek kimseyi daha az galatasaraylı yapmaz.

    edit: şuna çok takılmış bir de bazı yazarlar. 2020 21 sezonunda averajla beşiktaş şampiyon olurken ben beşiktaş'ın golüne sevinmişim. galatasaray ''averaj falan alamaz'' diye de kulp bulmuşum bu sevince. sonran bir hafta önce oynanan bu haftada galatasaray, lig sonuncusu denizlispor'a karşı, son dakikaya 2 1 önde girdi. lig sonuncusu takıma karşı, averajı alabileceği maçta o sene sıklıkla olduğu üzere bok gibi sıkıcı bir oyunla ikinci yarıda gol yedi ve son 5 dakikaya 2 1 ile girdi. enrtrynin yazıldığı saat bu saat. bunun öfkesiyle yazılmış entry.

    edit 2: deplasmandaki bir fener maçından sonra hakemi eleştirenler için ''ağlama melis derler adama'' yazmışım. maç başlığına başka entryler de girmişim. entryler sırayla şöyle;

    --- alıntı ---

    top çevirmek yerine top oynasak 2 3 olacak maç. ne olur oynayın ulan! korkacaksan, tedirgin olacaksan o formayı giyme.
    tamam faul var ve hakem serefsizleri golü verdiler ama bu maçı bu şartlarda getirmeyeceksin buraya sen.

    hakemlik bir halt yok. maçı fener'e verecek hakem hasan ali'yi atmazdı. ayakları titreyen milyon euroluk oyuncular ve saçma sapan oyuncu değisiklikleri yapan fatih terim...

    on kişi rakibe oyunu kanatlara yayıp sağlı sollu orta yapmak varken donk semih fernando paslaşmaları izledik dakikalarca. bu takım zaten ne olduğunu avrupa maçlarında gösterdi, boyunun ölçüsünü aldı döndü. bugün de hem oyuncuların korkaklığı hem de hocanın saçmalıklarıyla 10 kişilik fener'i, üstelik de düşme hattındaki fener'i yenemedik, ezemedik.
    bizden daha iyi mücadele eden fenerbahçe takımını ve 90 dakika destekleyen taraftarını tebrik ediyorum.

    şu maçta hakem diye ağlamayın artık ayıptır. rakip on kişi, kaç tane pozisyon buldun? fatih terim ne yaptı? allah aşkına biri anlatsın ne yaptı bu adam bu akşam? bu nasıl bir saçmalıktı. skor için demiyorum, daha oyuncu değişiklikleri olurken herkes yanlış dedi zaten bu değişikliklere. bir tane aklı selim adam olsa kulübede hocam ne yapıyorsun derdi.

    sampiyonluk kaybedilir, maç kaybedilir sorun değil, spor bu. ama böyle kaybedilmez. on kişi rakip kadar mücadele edemedik, tedirgindik, ayaklar titredi ve fatih terim de yaptığı değişikliklerle bunları körükledi. yazık. milyonlar kazanıyorsunuz ama düşme hattında yer alıp da üstelik 10 kışi kalan fener kadar mücadele etmiyorsunuz, yazık.

    sinirliyim ve bunun için kendime daha çok kızıyorum. çünkü sahadaki takım ve yedek kulübesi bu siniri bile hak etmedi bu gece.
    --- alıntı ---

    gördüğünüz gibi gayet takıma olan öfkeyle yazılmış entryler. maçın detaylarına bakalım; 45. dakikada hasan ali direkt kırmızı ile oyundan atılmış. ikinci yarı boyunca 10 kişi oynayan fener'e karşı da 1 0 öne geçmişsin. sonra oynayıp farkı açmak yerine kontrollü oyun adı altında salak salak pas yapmışsın. sonrasında da ali palabıyık'ın alenen faul olan pozisyonu var uyarısına rağmen devam ettirmesi ile maçta berabere kalmışsın. eğer korkmasan, şu maçta fener'i dörtlersin ama. ve ben buna tepki gösterip hakemden önce olana bakalım demişim özetle. bu sırada fenerbahçe de lşigde 14. sırada, galatasaray ise lider başakşehir'i kovalıyor ve puan kaybetmemesi lazım. şimdi bu maçta 45 dakika boyunca 10 kişi oynayan ve ligde 27 maç sonudna sadece 7 galibiyeti olan fenerbahçe'yi deplasmanda yenemeyen takım taraftarının maç sonu hakem diye ağlaması sizce mantıklı olabilir, bence değil. galatasaray bu maçı almalıydı. sezon sonu şampiyonluk geldi, ama gelmeyebilirdi de. başakşehir, ertesi hafta rize ile berabere kalmasa bu puan kaybı sebbeiyle şampiyon olamayacaktı galatsaray belki de.

    edit 3: şunu da belirtmem lazım. bu benim sözlükteki ikinci hesabım. ilk hesabım ırkçılık yaptığım gerekçesiyle silinmişti. galatasaray'ın bir hazırlık maçında, rakip takım oyuncuları hakkında sert oynamaları sebebiyle hakaret içeren bir enrty girmiş ve bunu ırkçı bir hakaretle yapmıştım. bunu şu yüzden belirtiyorum; 2015 yılından beri ben buradayım. yani bu sözlüğün 6 nesil yazarıyım. bunu da belirtmek istedim, o dönemki nickim de affeder mi jardel'di.
App Store'dan indirin Google Play'den alın