resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 5158
    beni bilen bilir (bu laftan nefret ederim, kimse bilmiyor beni aq), çok sıkı bir okan buruk dilencisiydim ta en baştan beridir. şu ana kadar takımı mükemmel idare etmiştir, inşallah şampiyon da olacağız ama benim için bu bile sürpriz değil. sezon başı ilk 2’de olsak bile yeterliydi benim için ama şampiyon olmamız, ekstra bir şampiyonluk sevinci dışında bana bir şey vermeyecek.

    okan hoca için de öyle aslında. öyle ya da böyle başakşehir’in başındayken şampiyonluk yaşamış bir adam okan buruk. sürpriz değil yani, kredisi de yükselmez bende. benim için önemli olan 2 şey var;

    1- avrupa performansı: diğer takımlarla başarılı bir serüven yaşadı. bizde de öyle olacak diye umuyorum. elimde veriler var, o yüzden bekleyip görelim.

    2- şampiyon olduğumuz sezonun ertesindeki performansımız: işte burda benim için bir soru işareti mevcut. okan hoca’nın çalıştırdığı takımlardan ötürü biraz da, iki sene üst üste başarılı olduğu bir sezon yok. şampiyonluk yaşadığı başakşehir serüveninde bile sonrasında çöküş oldu. zaten ayrılmak zorunda kaldı bir süre sonra. evladının da durumu etkiliydi bunda ama veri veridir en nihayetinde.

    bu ligde hamza hamzaoğlu da, sergen yalçın da şampiyonluk yaşadı. sonrasını hepimiz biliyoruz. yani aslına bakarsanız benim için bir sonraki sezon yaptıkları önemli olacak eğer kalırsa.

    gelelim artılarına;

    şu anki performansıyla 10 üzerinden 8’lik bir performans göstermiştir bende. bi kere derbi kaybetmedi adam. başakşehir, trabzon, fenerbahçe ve beşiktaş ile oynadı. bir tek içerde beşiktaş ile oynadık. 4 maçtan 3 galibiyet 1 beraberlik aldık. 12 gol atıp, sadece 1 gol yedik. başakşehire 10 atabilirdik, fener’e 6, beşiktaş’a 5. öyle dominant bir oyun oynadık. trabzon ile de sezon başı oynamamıza rağmen gol yemeden puan almayı başardık ki üstün olan taraf bizdik. hakem de rezildi, o konuya girmeyeceğim.

    benim için büyük maç hocası olmak önemlidir. imparator bile ilk yıllarında bu kadar hükmetmiyordu derbilerde, özellikle fenerbahçe maçlarında şansı yoktu. 96-97 sezonunda geldi, ilk maç 0-4 bitti, kadıköy’deki maçta 3-2 yenildik. 97-98’de kadıköy’de 3-1 yenildik, evimizde 2-2 berabere kaldık. ancak 98-99 sezonunda galibiyetle tanışmıştı. yani okan buruk bunu çoktan başardı. karşılaştırmak açısından değil, veri olarak kalsın elinizde diye yazıyorum bunları.

    ayrıca takım olarak artık net bir oyunumuz var. okan hoca hangi 11’i çıkarırsa çıkarsın, artık taraftar oyununu tahmin edebiliyor. bu iyi bir şey. ezber önemlidir futbolda. üstelik bu takım çok yeni ve bu sezon kurulmuş. bunu erkenden sağlamak çok büyük bir artı bence.

    dediğim gibi, avrupa performansı ve istikrarı kendisi hakkında en büyük soru işaretlerim. değilse şu ana kadar kendisinden çok memnunum. en çok eleştirildiği dönemde bile memnundum. bu seneyi önemsemiyorum artık ben. bir sonraki sezona önem göstereceğim. kendisinin büyük hoca olup olmayacağı önümüzdeki sezonlarda ortaya çıkacak çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın