resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4225
    geriden pasla oyun kurduğumuz sistemde kendisinin top kayıpları önemliydi. zaten az biraz hücum yaparken bu hücumlardan da top kaybedince takım açısından sorun teşkil edebiliyordu. buna rağmen kerem 2021 2022 sezonunda takımın en iyisi olmuştu ve bu sezona nazaran daha az top kaybı yapıyordu. böyle bakınca sanki bu sezon gerileme varmış gibi geliyor değil mi? değil işte. olay tam olarak sistem ve oyun anlayışı değişikliği.

    bu sezon* oyunu stoperler üzerinden değil ortasahadan kuruyoruz. pas futbolundan ziyade geçiş oyunu ve de hücum pres üzerine inşa ettik sistemimizi (ki geçen sezonlardaki alışkanlıklardan daha yeni yeni kurtuluyoruz). bu durumda kanatlardan beklentimiz daha fazla dripling yapması, daha çok ceza sahasına girmesi, daha fazla rakip defans derinine koşu atması ve de daha fazla savunma katkısı. yani çok daha fazla efor ve top kullanımı diyebiliriz. bu durumda top kayıplarının artması olağan sonuç. önemli olan bu kayıpların ne kadar telafi edilebildiği. bu sezon özelinde bu kayıplar beklenen kayıplar olduğu için, kolaylıkla telafi ediyoruz çünkü ortasahamız, beklerimiz ve stoperlerimiz dönen toplar açısından hazırlıklı durumdalar. ve de almayı düşündüğümüz katkıyı da yeterli seviyede almış bulunmaktayız. bu tamamen antrenör tercihi diyebiliriz. özellikle rakip beklerini çıkarmamak konusunda müthiş iş yapıyor kerem.

    yani özetlemek gerekirse kerem'e taraftarın tepki göstermesi çok anlamsız, top kaybı yapması şu aşamada sorun yaratmıyor çünkü kaybetmediği zamanlarda driplingleri, koşuları ve top kullanımı bizim için hayati derecede önemli. ayrıca bu bizim için sorun yaratsa okan hoca gerekli müdahalede bulunur diye düşünüyorum. kerem çok duygusal bir çocuk, taraftardan gerekli desteği görmesi gerekiyor (özellikle de geçen sezon yaptıkları düşünülürse). biraz yüz ifadesine biraz el kol hareketlerine taktı taraftar ve kendince itici bulan tipler var ama bakıyorsunuz ki takımda çok seviliyor. demek ki karakterle vs ilgili sorun yok denildiği gibi. ayrıca kendi eksiklerinin farkında ve gidermek için çok çalışıyor, oyununun düzelttiği yönleri de fazlasıyla mevcut (kısa paslaşmalar, derine koşu gibi). tıpkı berkan gibi desteği arkasına alırsa çok daha iyi katkı alacağız kendisinden. ayrıca mertens'le olan ilişkisine hastayım.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın