resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 1404
    çoğu kişinin düşündüğünün aksine, 8 ocak fenerbahçe galatasaray maçında en ileri uçta iyi işler yapsa da pozisyonunu en ileri uç oyuncusu olarak değiştirmemesi gereken oyuncu.

    bunu söylerken şunu da ifade etmek lazım. bu söylediğim husus, galatasaray takımında oynadığı ve oynayacağını pozisyon için söylenmiştir. örneğin, bizden ayrılıp, sürekli kontra oynayabilen, bizden daha düşük seviyede, şampiyonluğu olmayan bir takımda en ileri uçta çok iyi işler yapabilir fakat bizde esas mevkiisi orası olursa sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum.

    2022-2023 sezonunun ilk devresinde çok fazla deplasman maçı oynadık. özellikle rakiplerimize karşı dışarda oynadık. ister , istemez bu rakiplerimizde topu alıp, hücum etmek istediler. işte bu noktalarda barış alper gibi defans arkası koşu atabilen, rakibi geriye püskürten, kora kor mücadeleden sakınmayan, stoperlerle adeta dövüşen ileri uç oyuncusu işimize yarardı ki bence bu görevi yerine getirdi. fakat biz her zaman %36 topla oynayıp, rakibin arkasına sarkamayız. yani istesek de yapamayız. bugün, bu kontra futbolunun en iyi temsilcilerinden simeone bile %60 üstü topla oynuyor. kazanmak için oynamak zorunda olduğunu biliyor. biz de belirli bir süre sonra bu mecburiyetle karşı karşıya kalacağız. işte burada barış alper'i en ileri uca atarsak, hem kaçırdığı goller, hem de iki stoperin kucağında kalıp, kaptırdığı toplarla takıma ve kendisine zarar verir. arkada sarkacak alan bulamadığında, defansın ablasına sarkmak zorunda kalabilir ve bu da çok da iyi sonuçlar çıkarmaz. :) *

    kendisine bu tavsiye verilirken örnek sunulan burak yılmaz'ın bizdeki kariyerine de bakıldığında aslında bu durum net şekilde gözükebilir. burak yılmaz bize en çok ne zaman faydası oldu? drogba ile oynarken. ne zaman zararlı olduğunu söyleyip, göndermek istedik? tek forvet oynamaya başladığı zaman. drogba esas forvetin yapması gerekenleri yapıyor ve burak kendisine boş alan bulabiliyordu. örnekler biraz uç olabilir ama cristiano ronaldo da kariyerinin çoğunda kanat forvet olarak oynadı.

    barış alper'in de bence yapması gereken, çalışması gereken mevki bu. kanat forvet. fizik kalitesi ve hava topuna çıkma becerisi kanat forvetlere göre gayet iyi. yan ortalarda kendisine üstünlük sağlayabilecek bek sayısı oldukça az. sırf bu bek- forvet eşleşmesiyle larin bir kamyon gol attı bu ligde. barış alper larin'den çok daha iyi bir oyuncu. o da ne zaman en ileri uca geçse saçmalıyor, bekle eşleştiğinde goller atıyordu.

    ayrıca barış alper'in çalışkanlığı da gayet iyi ve değerli. rakip çıkarken beke baskı ve , stoper bek bağlantısını da rahatça kurabilir.

    yusuf demir başlığında da yazdım, buraya ya da yazayım. icardi-sergio- torreira- mertens gibi oyuncular varken, genç oyuncularımızı geliştirmeliyiz. sahada zaten onlar, paslarıyla, vücut dilleriyle ne yapması gerektiklerini söylerler. kerem- yunus-yusuf- barış alper gelişimini sağlıklı şekilde tamamlarsa gelecek adına da çok iyi adımlar atmış oluruz. o yüzden dikkatli olmalı, ona göre planlar yapmalıyız.

    daha önce başlığında defalarca yazdığım gibi, kendisine güveniyorum. umarım uzun yıllar formamızı terletir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın