• 122
    rahat kazanmak istiyorsak set oyununda gelişim göstermemiz gereken maç. çünkü bu maçta hatayspor fenerbahçe gibi oynamayacak. bize karşı önde basmaya çalışan takımları öyle bir cezalandırdık ki, takımın kontra atak potansiyeli öylesine yüksek ki hatayspor teknik direktörü olsam ben de takımı geri çekerdim. mertens yokken kilidi açmamız belki bir nebze sorun olabilir. ama icardi var, oliviera var, rashica var, yine pasa ve sete yatkın başka oyuncularımız var. galatasaray futbol takımının bu sezonki kadrosu bütün oyunları oynayabilecek kapasitede ve kalitede. sadece set oyunu oynamak futbolda biraz daha zor, bunun için biraz zaman gerekiyor.

    maç 11'i için olivieira 10 numara pozisyonunda, çift pivot berkan-torreira diyor bazı kaynaklar. katılmıyorum bu fikre. olivieira pas aralığı yükseldikçe verimli olan, ceza sahasına koşular atsa da atletizmi yeterli olmayan oyuncu. ideal pozisyonu kesinlikle 8 numara. berkan-oliveira orta sahasını bozmamalıyız. benim mertens'in yerine tercihim yunus akgün olurdu. tabi ön alan presine katkı vermesi şartıyla. en az mertens kadar mücadele edecek. geri kalan ince işleri yapabilecek nitelikte bir oyuncu ve pas oyununa da katkı sağlayacaktır.

    bu maçın şifresi pas oyununda efektif olmamızdan geçiyor. 22-23 sezonunda iç sahada deplasmanlardan daha çok zorlanmamızın temel sebebi de maalesef bu yönde eksik kalmamız. elbette ne olursa olsun bu maçta 3 puan çok önemli ama sete kaldığımızda gelişim gösterebilmek, topu icardi'ye efektif bir şekilde ulaştırabilmek bizim bu maçta ana hedefimiz olmalı.

    derbi rehavetini bir an önce üzerimizden atmalıyız. farklı bir maç olacak, hakem dahil inşallah hepsinin üstesinden geleceğiz. allah yardımcımız olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın