resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4209
    doğru yapıda parlayan oyuncu. tıpkı her oyuncu gibi.

    kerem, ribery tarzı klasik bir yaratıcı kanat oyuncusu olarak görev alabilecek bir futbolcu değil. mümkün mertebe topsuz oyunda kullanmak gerekiyor. okan buruk bunu başardı.

    ben kendisini bir hayli burak yılmaz'a benzetirdim. elbette kerem bir forvet değil ama kerem de burak da bir pas istasyonu olmaktan çıkarılıp; topsuz oyunda bir silah olarak kullanılınca parlıyorlar. mesela burak'ın en iyi sezonu, 2012-13 sezonunun ikinci yarısıdır. 4-4-2'de drogba ile yan yana oynuyorlardı. drogba tamamen bir pivot olarak oynayıp, fazlasıyla servis yapıyordu. bu sayede burak'ın da defolarını hem saklamış olup hem de en güçlü yanından faydalanıyorduk.

    şu anda kerem'de de benzer bir yükseliş görüyorum. bunda rashica'nın payı çok yüksek. 4-4-2'de kanat olmasına rağmen, kerem neredeyse bir kanat forvet gibi oynuyor. rashica'nın hem defansa katkısı, hem çizgiye inebilmesi, her iki ayağıyla orta açabilmesi; yani özetle tüm kanat işlevini sırtlamış olması sayesinde kerem'in özgürlüğü ve verimi artıyor.

    sezon başında yunus'la beraber oynarlarken bu kimya yoktu. hatta yunus belki kerem'e kıyasla daha iyi bile oynuyordu denilebilir. okan hocayı da tekrar tebrik ediyorum. durum böyleyken, yunus'u bench'e atıp kerem'i denklem içinde tutmak teknik direktör başarısıdır.

    umarım hem kerem'in performansı hem de takımın kimyası yükselmeye devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın