• 4
    geçtiğimiz hafta elemelerinden geldiği auckland'deki 500'lük wta turnuvasında finale kadar çıkarak kariyerinin ilk wta seviyesi finalini yapmıştı. kendisi şu anda 18'inde olduğundan vatandaşları ve kendisinden en azından 1 yaş daha küçük olan fruhvirtova kardeşler ve sara bejlek'in biraz gölgesinde kalmış gibi gözüküyor olsa da yaptığı bu final ile wta'de ilk 50'ye göz kırpmış oldu.

    auckland'deki turnuvada da az kalsın daha eleme turunun ilk maçında anna kalinskaya'ya karşı maçı kaybediyordu. 3. setin tie-break'inde maç puanı kurtararak maçı kazanmayı başarmıştı. daha sonra ise, özellikle ana tablonun ilk maçında dünya 8 numarası darya kasatkina'yı zorlu bir maçta yenmişti.2 sette işi bitirebilecekken maçın 3. sete gitmesine engel olamamış ama 3. sette oyundan düşmeyip maçı kazanmıştı. bu onun kariyerinin ilk top 10 galibiyeti olmuştu. sırasıyla çeyrek ve yarı finallerinde victoria azarenka ve ons jabeur'u yendiğinin de altını çizelim. böylelikle caroline wozniacki'nin 2008 connecticut şampiyonluğundan bu yana wta 500 seviyesindeki bir turnuvada finale çıkan en genç tenisçi olmayı başarmıştı. finalde de aryna sabalenka karşısında ilk set iyi dirense de rakibinin servislerine girmekte epey zorlanınca maçı 2 sette kaybetmişti.

    işin garibi şu ki; kendisi bu finaliyle beraber dünya 56 numarasına kadar yükseldiği halde 2023 avustralya açık tenis turnuvası'nın katılım listelerinin baz alındığı tarihte kendisi 102 numarada olduğu için eleme oynayarak ana tabloya kalmak zorundaydı. 2 numaralı seribaşı olarak katıldığı elemelerde de dün ilk eleme maçını katherine sebov karşısında oynadı. kendi seviyesinden oldukça uzak bir görüntü çizdi. sebov'un da özellikle backhand kanadında etkili olduğu bir günde maçı 3 sette kaybetti. dünya 56 numarasına kadar yükselmiş ve rüzgarı arkasına almışken böyle bir yenilgi ve ana tablo görememek hem izleyiciler hem de kendisi açısından epey üzücü oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın