resim
İrfan Can Kahveci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2623
    irfan can kahveci.. 2020-2021 sezonu devre arası transfer döneminin en çok konuşulan oyuncusuydu, 1 ay ülkenin spor gündeminde sadece irfan can konuşulmuştu, spor yorumcuları, transfer duyumcularının hepsi irfan can ile ilgili aldığı bilgiyi yazıyor ve büyük etkileşim topluyordu.

    bu anlattığım dönem çok eski değil hatta dün gibi hafızalarımızda, 31 ocak 2021 saatler 21.57'yi gösterdiğinde irfan can kahveci resmen fenerbahçe'nin oyuncusu olmuştu, benim açımdan gerçekten zor bir akşamdı çünkü çok istiyordum irfan'ı ve takıma cuk oturacak diye düşünüyordum.

    neyse biz o gece irfan'ı kaybederken gedson'u alıp bir nebze rahatlamıştık en azından yönetime gelecek olası tepkilerin önüne koca bir set koyan üst düzey bir transferdi, ancak daha sonraları anlaşıldı ki fatih hoca hem gedson'u hem irfan'ı birlikte isteyip kafasında ki ideal orta sahayı bu ikiliden yana oluşturmuştu.

    irfan can'ın fenerbahçe'ye gittiği sezon fenerbahçe'nin oldukça şişik orta saha rotasyonu vardı, fenerbahçe kadrosuna baktığınızda 24 kişilik kadronun yarısı orta saha orjinliydi, ve aynı transfer döneminde mesut özil'i alan fenerbahçe için oldukça lüks ve gereksiz bir transferdi irfan can, ve onu almalarının tek nedeni ise olası galatasaray'a gidişini engellemek ve bizim böylesine gözde bir yerli oyuncuyu alıp hem yabancı kuralı gereği elimizin rahatlamasını istememeleriydi hatta şöyle ki başakşehir'e biz irfan'ı transfer edelim sezon sonuna kadar da başakşehir'de oynasın gibi teklif sunmalarından anlaşılabilirdi.

    şimdi gelelim irfan can'a, öyle direndi böyle direndi denilen adam o gece en yakın arkadaşlarının aramasını engellemek için telefonu kapatıp, emre belözoğlu ile birlikte sırıta srıta forma forma imzalayıp, kahve içerek poz verdi.

    o günden itibaren hem benim gözümde hemde birçok taraftarımızın gözünde bitti ve antipatik bir oyuncuya dönüştü.

    aslında irfan can kötü bir oyuncu değil ama öylesine yanlış bir seçim yaptı ki bunun bedelini ödüyor.

    irfan can kahveci'nin yükselişi orta saha sol iç pozisyonunda oynamasıyla başlamıştır. bakın ne 10 numara ne 6 numara ne merkez orta saha tam olarak 3'lü orta sahanın sol iç pozisyonu..

    bu pozisyon o dönem fenerbahçe için kullanılmayan bir pozisyondu ve daha gitmeden orada o pozisyonda oynamayacağı belliydi, oysa ki bize gelmiş olsa 6 numara taylan, sağ iç gedson gedson gelmese belhanda sol iç irfan olacaktı bence puzzle'nin tam olarak eksik parçası olarak cuk oturacaktı.

    ama fenerbahçe'de ne oldu orta saha kurgusunu bozamadıkları için irfan'ı taa gençlerbirliğin'de oynadığı kanat pozisyonunda yer bulabildiler, yani 10 milyon verdiğin adama zora ki pozisyon bulup hem kanat bölgeni aksatıp hem irfan'ın oyun gücünden taviz vermek zorunda kaldılar.

    ve bu tek sezonla kalmadı, yeni sezon için irfan'ı nedense tekrar sol içe kaydırıp düzeni ona göre kurmak yerine orta sahaya tonlarca adam alıp irfan'ı yine kanatta oynattılar ve yine sonuç alamadılar yani aynı hatayı defalarca deneyip farklı sonuç almayı beklediler.

    bu sezona geldiğimizde ise irfan fenerbahçe takımında yine kanatta oynuyor bir kaç maç iyiyse 5 maç kötü oynuyor, aklı selim hiçbir fenerbahçeli de bu adam başakşehir'de nasıl oynuyordu, nasıl yükselişe geçti onun meziyetlerini en iyi gösterdiği pozisyon neresiydi diye sorgulamıyor hadi taraftarları geçtim o kadar hoca geldi geçti bu dönemde hiçbiri de irfan'ı sol iç pozisyonunda yani aslında orijinal mevkisinde denemedi.

    bugün geldiği noktayı sonuna kadar haketti, madem bir yola baş koyup galatasaray'a gelmek istedin, taylan oğulcan seferber olup bunu hocaya iletti hoca yönetime dikte ettirip maç sonu bizzat ismini vererek istedi, son günlerde fenerbahçe teklif yapınca götü başın oynayıp en yakın arkadaşların ulaşamasın diye telefonu kapatıp başka telefonlarla emre abin ali koç başkanınla konuşup oraya transfer olursan bu yaşadıklarının hepsini ve daha fazlasını da hak edersin.

    geldiği noktaya gram üzülmüyorum, fenerbahçe'de işler istediği gibi gitmeyince daha da antipatik daha da saha içinde bencil oynayan sıradan bir oyuncuya dönüştü umarım bir gün geriye dönüp baktığında yaptığın yanlış seçimi düşünüp daha da kahrolursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın