• 932
    eze eze yendiğimiz maçtır. en güzeli iki derbide de rakip taraftarlara hakemle ilgili tek bir söz söyleme fırsatı vermedik ve galatasaray farkı kaçırdı dedirttik. yemin ederim acayip tatmin edici bir his.

    maça gelecek olursak ilk 20 dakika beklenen baskıdan sonra maçın herhangi bir (ikinci yarıda ilk 10 dakika rakip biraz kıpırdadı) bölümünde rakibin üstünlük kurmasına izin vermedik. okan hoca artık rüştünü ispatladı bu maçla birlikte. şu maça elinde icardi ve formda gomis varken barış alper tercihi ile başlamak 'arkadaşım ben rakibi analiz ediyorum ve ona göre kadro çıkarıyorum' demektir. ben buna şapka çıkarırım çünkü kibirli değil taktiksel esnekliğe sahip olduğunu bize gösterdi. galibiyetin en büyük pay sahibi kendisidir.
    baris alper'i herkes burak yılmaz'a benzetiyor ama barış daha 20 yaşında burak yılmaz'dan golcülük ve duran top hariç her alanda şu anda üstün. burak bütün ikili mücadelelerde faul yaparken barış alper 3 tane iri kıyım stoperi rezil etti sahada. szalai, gustavo ve serdar'ı ikili mucadelelerde ezdi. hem güçlü hem hızlı hem de 1 yılda müthiş bir gelişme kaydetti. bu demektir ki hızlı öğreniyor ve çalışma ahlakına sahip. barış alper'in üst sınırı çok yukarılarda ve tek rakibi kendisi. hani bazı filmlerde başrol kendi iç dünyası öle hesaplaşır veya karanlık kendisi ile yüzleşir ve onu alt etmeye çalışır, işte barış alper düşüş yaşarsa bilin ki kendisine yenilmiştir. mentalini güçlü tuttukça bizden çok da uzak olmayan bir tarihte ayrılacağına eminim. yürüyedursun.

    maçta kötü oynayan yoktu, minimum 10 üzerinden 7'lik oynatan vardi. abdülkerim marcao'dan oluşan boşluğu fazlasıyla kapattı. geldiğinde yalan yok çok şüpheciydim çünkü anadoludan futbolcu almak özellikle de defans gibi yüksek pozisyon bilgisi isteyen mevkiler için risktir. ama abdülkerim beni fazlasıyla yanılttı ve müthiş işler yapıyor. ben anadoludan gelip de saha görüşü ve ayağı bu kadar düzgün stoper görmedim., muazzam gerçekten...

    berkan için çok fazla şey söylemeye gerek yok en doğru analizi (bkz: #3520995) orhan uluca abimiz yapmış. okan hocaya kendisini tekrar takıma kazandırdığı için teşekkür ederim.

    sonuç olarak üç puan aldık. ligin sonu olmadığı için de bizim için 3 puandan fazlası bit galibiyet değil. 3 puandan fazlasını kaybeden şu an için fenerbahçe. şu an için diyorum çünkü bazı mağlubiyetler hayırlıdır. sanmıyorum ama bir özelestiri yapıp hem oyun olarak hem oyuncu grubu olarak bir değişim yaşayabilirler. bunu yapıp başarılı olurlarsa 4 puan fark hiçbir anlam ifade etmez. bizim aynı ciddiyetle bir maç bir maç daha diyerek ilerlememiz lazım. burada da en büyük iş hocaya düşüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın