• 904
    o kadar keyfim yerinde ki anlatamam. en son ne zaman entry girdiğimi hatırlamıyorum ama analiz yapmaya geldim şimdi.

    tanım : 2022-2023 spor toto süper lig sezonu 18. hafta müsabakası.

    son 4 sezonda 3. kez galatasaray'ın galibiyetine konu olan fenerbahçe'nin kadıköy diye tabir ettiğimiz ev sahipliğinde geçen mücadeledir. galatasaray tereddüte yer bırakmadan tertemiz bir galibiyet almıştır.

    ilk yarı itibariyle seyir zevki tarafsız bir göz için bile son derece yüksek olmuştur. göze daha çok batan taraf galatasaray olsa bile, fenerbahçenin de skor olarak oyuna dahil olabileceği kırılma anları yaşanmıştır. şahsi kanaatimce galatasaray maçı 2 dakika içerisinde ofsayta takılan gollerle kazanmıştır. üst üste ofsayt gerekçesiyle iptal edilen 2 tane gol, fenerbahçe seyircisinin adeta fişini çekmiştir. ondan sonra da oyuna dahil olamamışlardır.

    öncelikli olarak kadroları yorumlamakta fayda var. tek tek isimlerin üzerinden geçmeyeceğim. asıl fark yaratan tercihlerin üzerinde yoğunlaşacağım.

    gs adına barış alper yılmaz. 3lü fb savunmasında diğerlerine nispeten yavaş kalabilecek gustavo karşısında sakatlıktan sonra hiç forma giymemiş icardi ve sezonun jokeri veteran gomis yerine, hazırlık maçlarında inatla forvet bölgesinde denediği barış'ı 11e atarak başlamayı tercih etti okan hoca. her ne kadar dünya yeteneklisi bir topçu olmasa da hızı, kuvvetli fiziği ve bazen de doğru tercihler yapabilme kabiliyeti neticesinde barış, henüz maçın başında ne kadar da isabetli bir tercih olduğunu gösterdi. arkaya atılan bir topta hızıyla dezavantajı egale etti ve rakibine sarı kartı aldırdı. zaten bu ve benzeri girdiler kesinlikle jesus'un tercihlerini manipüle ettiler. keza barış benzer bir deparla ikinci yarı da şutu buldu ancak altay'ı geçemedi. bir diğer pozisyonda -ki o pozisyon ikinci yarı yaşandı- barış önü açıkken topu sürmek yerine kerem'i beslemek istedi. ama pas tercihi için çok erken bir zamandı. tam olarak hızını kullanması gereken bir pozisyondu. fb savunmasının fake'ine cevap verdi aslında o pozisyonda. ama o pozisyonun devamında kerem de formasından çekilerek düşürüldü. barış'ın pas tercihi yanlış olsa dahi pozisyonun faul olduğu gerçeği değişmiyor ancak hakemler pozisyonu kaçırdı. genel itibariyle barış, rakip savunmayı ve hazır stratejiyi bozmak nezdinde üzerine düşen her şeyi layıkıyla yerine getirdi. okan hocayı kutlarım.

    gelelim öte tarafta fenerbahçeye. diego rossi. bu adam maçta sadece duran top attı. başka da bir varlığını göremedik. nasıl oldu da jesus bu adama 70 dakika sabretti, anlamıyorum?! valencia gibi bir silahın 11de başlatılmamasını ben bir gs taraftarı olarak anlamadım. bilmediğim bir sebebi tabiki olabilir ama yine de oradaysa kullanılması lazım. hele ki gs karşısında. son bıraktığımda dünya kupasında sakatlanıp sakatlanıp oyundan çıkıyordu, belki onunla alakalıdır, bilemiyorum. ama valencia'dan bağımsız, rossi yerine 11 başlayacak fazla oyuncu var fb formatında.

    devam edelim.

    perde oliviria'nın herry kewell vari vuruşuyla açılmıştır. zaten ilk golün de gs tarafından gelmesi kimseyi şaşırtmadığı gibi, tribünlere de hepten soğuk duş etkisi yaratmıştır. bundan sonra bütün merak, fenerin nasıl reaksiyon göstereceği yönündeydi. ama gözden kaçırmamakta fayda var. gole kadar en net poziyonlardan birisi altıpasta barış'ın uzayladığı top olmakla birlikte, fener cephesinde de iki tane pozisyon var beğenmediğim rossi nezdinde. birisinde batşu tek topla indirdi, boey kademeye girip pozisyonu bozdu. ötekinde de rossi kaleye vurmayı beceremedi. işin özeti fener kötü oynuyor gibi gözükse de öne geçebileceği pozisyonları da pekala yakaladı.

    ama bence bütün iş dönüp dolaşıp psikolojik olarak tribünü de etkisi altına alan 2 tane iptal edilen gole dayanıyor. gelen golden sonra da gs oyun olarak düştü kesinlikle. ilk pozisyon batşu'nun bireysel çabasıyla geldi. muslera gole izin vermedi. sağdan samuel getirdi, yine muslera izin vermedi. her ikisi de çok net gollük vuruşlardı.

    devrenin sonu da gs'nin tehlikeli kontrasıyla bitti. rashica kaleye vurarak bitirmeyi tercih etti. altay izin vermedi.

    ilk yarı nezdinde gs savunması ve muslera skora direk katkıda bulundu diyebiliriz. kimleri beğenmedim diye sorarsam kendime, yaptığı 2 hatadan dolayı abdülkerim'i kesin yazarım tahtaya. çıkarken kaptırdığı toplar yüzünden kerem'i. ve genel etkisizliği yüzünden de rashica'yı.

    oyun planı içerisinde abdülkerim kesinlikle hocanın kendisinden istediklerini yerine getirmekle birlikte(savunmada kesintisiz pas denemeleri yerine presi kırmak için topu alıp çıkmaları), rossi'nin auta giden topunda pozisyon hatası yaparak kalede pozisyona sebebiyet verdi ve de batşu ile ikili mücadelede ayakta kalamayarak sorumluluğu muslera'nın kucağına attı.

    ilk yarı gerçekten keyifli bir mücadele izlediğimizi düşünüyorum.

    2. yarıya beklendiği gibi jesus değişiklikle başladı. yegane sarı kartlı adamı gustavo'yu çıkarıp yerine lincoln'ü aldı. bu değişiklik ne işe yaradı derseniz?! bence bir değişiklik yaratmadı.

    tüm merak, gs acaba skoru tutabilecek mi üzerineydi açıkçası. gelen diğer gollere kadar en net pozisyonun gs kalesinde yaşandığını düşünüyorum. samuel'in muslera'da kalan şutu. daha iyi vursa başka şeyler yazıyor olabilirdim kesinlikle.

    ama maçtaki acabalar icardi'nin gelişiyle sonuçlandı. icardi'nin adının geçtiği her atakta bir mevzu vuku buldu. zaten adam 76da oyuna girdi ve 2 gole direkt katkı verdi. hem çok güzel gol attı hem de güzel gol pası verdi.

    kapanış için önce hakemlerle başlamak istiyorum. ehh işte diyorum. kırmızı kart pozisyonu. yani sarı versen az, kırmızı da çok gibi bir pozisyon benim için. ama kerem'e çalmadıkları iki tane pozisyon var. birinde formasından çekildi düştü, ötekinde de bileğine basıldı. iki pozisyonu da eslediler. bu kırmızı pozisyonunu da esleyeceklerdi aslında ama kırmızı şüphesi olunca var çağırdı. gs'nin kabahat işleyip de görmediği herhangi bir kart yok. aleyhimizde çalınmayan bir faul var, kerem'in alıp çıktığı pozisyon.

    maçta benim artılarım:
    tabiki muslera, hatasız oynadı.
    nelson ha keza, sıfır hata ile bitirdi maçı. gördüğü kart da tam olarak bir topçunun ihtiyaç durumunda görmesi gereken bir kart.
    berkan şaşırttı. hele ki 60-70 metreye attığı 2 tane top var ki biri pozisyonla bitti.
    boey'in biraz gevşek davrandığı bir iki pozisyon var, harici bildiğimiz gibi.
    genel olarak kadıköy deplasmanı bu kadar oynanabilirdi, okan hocaya kocaman bir artı yazıyorum. büyük maçları kazanıyor. özlemiştik.
    icardi zaten az zamanda çok işler yaptı. bjk'li arkadaşlarım bile mesaja boğdu beni kendisi yüzünden, bu nasıl adam aq diye.

    eksilerim:
    oyun planında iyi işler yapsa da abdülkerim iki tane kritik hata yaptı. batşuyla pozisyonunda düşünce çıldırdım açıkçası. marcao'yu bu yüzden seviyorduk. o olsa rakibi düşürürdü.
    kerem. golü attı evet. ama daha akıllı olması lazım. daha sade bir futbol oynamayı kesinlikle öğrenmesi lazım. çok büyük şeyler yapma çabası kendisinden götürüyor farkında değil bence. yapabilir evet. neyse konuyu çok detaylandırırım ama gerek yok şimdilik.
    dubois. 65. dakikada van aanholt girsin dedirtti bana. iki tane saçmasalak hatası var, birisinde kendisini yere attı bence. neticede verdiğimiz en büyük pozisyonlardan birisi yaşandı.

    fenerbahçe kanadında ise ferdi'ye kocaman bir alkış. helal kere helal çocuk sana. her pozisyonda hep diri ve hep atik. makine gibi top oynadı. hayran oldum. fizik olarak çok güzel hazırlamış kendisini. samuel beklediğimden çok çok kötüydü. ona rağmen bir asisti golle sonuçlanmadı, bir tane de muslera'ya takıldı. ve de en çok şaşırdığım şey: altay'ı niye ıslıkladınız bre vicdansızlar. naaptı çocuk?!

    irfan can'ın kart içinde sarı eksik kırmızı fazla dedim ama... iyi oldu ona. utanmadan bir de bişi yapmadım diye itiraz ediyo. lan oğlum öğrenin artık şunu. osursanız ekranda görünüyor. bu yalan söyleme çabanızdan bi vazgeçin lan artık. sizin sırtınızdan o formayı hakem alamaz, izleyici alır.

    eyyorlamam bu kadar.

    tanım : 3-0 galatasaray galibiyetiyle sonuçlanan 2022-2023 18. hafta spor toto süper lig futbol müsabakası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın