resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 5050
    kimseyi bir maçın skoruyla göklere çıkarmam, bir maçın skoruyla da yerin dibine sokmam. bugün* farklı galip gelmiş olmamızın gazıyla da konuşmuyorum.

    bütün oyunculara pozitif bir ivme kazandırmış olması okan buruk'un en önemli icraatıdır. galatasaray'a geldiği günden beri ayağıyla pas atarak bir kere bile oyun kuramayan muslera'ya pasla oyun kurdurmayı başardı, ayağındaki topu rakibe nişanlayıp gol yediren abdülkerim'in arkasında durdu, tribünlerin ana avrat sövdüğü berkan'dan mükemmel bir önlibero performansı aldı, geçen sene hiçbir işe yaramayan barış alper'den pivot santrfor yarattı, 30 dakikalık kondüsyonu olan gomis'i ilk 11 oynatarak maçları ilk yarıdan koparmayı bildi. bu oyuncuların bu kadar gelişeceğini sezon başında hiç kimse tahmin edemezdi.

    medyaya çıkıp "eee elinde mertens var, icardi var, juan mata var, torreira var, başarılı olacak elbette" yorumu yapan embesillerin göremediği çok çok büyük bir gerçek şu: okan buruk asıl verimi yıldızların dışındaki sıradan oyunculardan aldı. hatta bugün* yıldız oyuncularının birçoğunu maç koptuktan sonra oyuna aldı, doğru dürüst oynatmadı bile. fenerbahçe'yi kerem'le berkan'la barış alper'le rashica'yla yendi. yaşlı oyuncuların kalitesine yaslanarak bir yalancı bahar getirmedi. yıldız oyuncularının keyfi gelirse iyi oynayan, keyfi gelmezse üst baş parçalayan bir takım kurgulamadı. takıma sistemli bir oyun düzeni oturttu.

    başarısız olduğu zaman elli tane bahane bulmayı, olmayacak şeylerin üstünde anlamsızca ısrar edip tekrar tekrar puan kaybetmeyi, durmadan transfer dönemlerini işaret ederek kolay olanı yapabilirdi. yapmadı. şampiyon olsun ya da olmasın, ben bu adama bu sebeple saygı duyuyorum. patinaj yapmadan, delikanlı gibi hedefine doğru ilerlediği için saygı duyuyorum. inşallah başarılı da olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın