• 215
    fenerbahçe birebir eşleşerek fiziksel üstünlük kurmaya dayalı bir oyun oynamaya çalışıyor buna savunmacıları da eşlik ediyor ve savunma çizgisini çok ileride kurmaktan çekinmiyorlar bu yüzden kenar oyuncularının savunma arkası boşluklara koşu atması gerek ve o pasları atabilecek mertens ve oliveira'nın performansı çok önemli. gününde olursa kerem'in topsuz koşuları fark yaratabilir.
    hücumda ana planları kapılan toplarla rakip savunmayı dağınık yakalamak. geride topla fazla haşır neşir olmadan ikili forvete uzun vuruyorlar, bazı durumlarda kenar ve ortasahaların dribbling becerisi ile orada topla oynamadan geçme gayretindeler. galatasaray'ın olası presine karşılık hiç riske girmeden beşiktaş deplasmanında yaptıkları gibi dan dun ileriye şişirebileceklerini düşünüyorum. bu durumda savunmacıların ve oynarsa torreira'nın ikili mücadelelerde ayakta kalması ve alanını iyi savunması şart.
    bizim sıkıntı yaşadığımız konuların başında geriden oyun kurulumu geliyor ve fenerbahçe'nin de yaptığı en iyi iş ön alan baskısı. burada alternatif olarak uzun vurma tercihi de o baskının atlatılmasını sağlayabilir bu yüzden topun takımda kalmasını sağlayabilecek ve hava toplarında destek olabilecek icardi'nin oynaması belirleyici unsur olur. mertens'in de hatlar arasında hareketli oyunu hücum ile ortasaha bağlantısında çok işe yaramıştı onu forvet oynatmak bir seçenek ama forvet arkasında gezgin bir rolde oynaması bağlantı oyunu için çok daha önemli. forvet tercihi merak konusu ama kesinlikle gomis ile başlanmaması gerek. sol bekte aanholt çok dağınık durumda. dubois'in orada kullanılması ters ayakla irfan'ı savunma konusunda daha rahat olabilir.
    0-0'ı oynama konusunda daha mahir takım olan biziz. skor üstünlüğünü ele aldığımız durumlarda maçın nabzını kontrol edemediğimiz için bu konuda tedirginliğim var. olası bir dan dun futbolu rakibin işine yarayacaktır o yüzden belli bölümlerde topa sahip olmayı becermemiz gerek.
    duran toplarda fenerbahçe'nin üstünlüğü mevcut. son haftalarda organize işler görüyoruz ama rakip bu konuda bizden çok daha önde. oyuna sonradan müdahele konusunda daha çok seçeneğe sahipler. bizde becerisi yüksek oyuncu sayısı rakibe göre çok daha iyi durumda. bu tip sıkışabilecek maçlarda dengeyi bozan unsur olabiliyor.
    okan hocanın fenerbahçe'ye karşı başarılı kontra planlarını gördük geçmişte. icardi'nin oynamama ihtimaline karşılık berkan'lı üçlü ortasaha sürprizi gelebilir. bu durumda mertens'i en uçta görebiliriz.
    iki takımında topla daha az oynamaya çalışacağı bir maç bekliyorum. çok zor olduğunu biliyorum ama sahada sakinliğimizi koruyabilirsek lehimize giden bir maç olur çünkü kazanmak için riskleri alan ve stres yapan fenerbahçe olacak bu maç. oyuncu grubunun rakip oyuncuların yapacağı kışkırtmalara gelmemesi lazım. şurada alınacak üç puan rakip açısından çok yıkıcı sonuçlara neden olması ve puan farkının 4'e çıkması demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın