resim
Emre Taşdemir
Takım:Pendikspor
Mevki:Sol Bek
Yaş:28
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 1166
    2014/15 sezonunda 2.lig ekibi ankaragücünden süper lige bursaspor'a transfer edildi. o dönem bursaspor'u şenol güneş yönetiyordu. 4 yıllık sözleşme imzaladı. o dönem as bek aziz behich'e alternatif olarak transfer edildi. o sene ciddi bir sakatlık yaşamadı.
    http://www.bursaspor.org.tr/bs//haber?id=18692

    ilk sezonunda ilk başlarda forma şansı bulamayan emre, sezonun ikinci yarısı formayı kaptı ve ilk 11 oyuncusu oldu. ertesi sezona girmeden yaz aylarında sözleşmesine zam yapılarak +1 yıllık daha anlaşma yapıldı.
    http://www.bursaspor.org.tr/bs/haber?id=20353

    2015/16 bursaspor'daki 2. sezonunda yine takımın ilk 11 oyuncusu olan emre zaman zaman sol bek, zaman zaman sol kanatta görev alıyordu. şenol güneş'in 4-2-3-1'li sisteminde. 10 numara meşhur pablo batalla'nın solunda. aziz behich ile önlü arkalı.

    o sezon 17 nisan 2016 bursaspor akhisar belediyespor maçında profosyonel kariyerindeki ilk ciddi sakatlığını yaşadı. ve o sezonu kapattı. aslında kısmen futbol kariyeri de o gün bitti.
    https://twitter.com/...Ci4L4hbPUJjFAlF2y9pw

    http://images.bursadabugun.com/...re-5713d302521b6.jpg
    o dönem bursaspor resmi sitesinin açıklaması
    ''karşılaşmanın 83. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonucu sağ ayak bileği dönen emre taşdemir'in ise bileğinde dış taraftaki bağda yırtık tespit edildi. emre taşdemir 4 ile 6 hafta arası sahalardan uzak kalacak.
    her iki futbolcunun da, sağlık ekibimiz tarafından tedavilerine hemen başlandı."

    ertesi sezon (2016/2017) ilk maçına sezonun 12. haftası 25 kasım 2016 galatasaray bursaspor maçında sonradan oyuna girerek çıktı. ve o sezon sadece 7 maçta oynadı, 243' dk süre alabildi.

    galatasaray'a transfer olmadan önceki son sezonu 2017/2018'da sezonun son 6 haftası sadece 179' dk süre alabildi.
    https://img.fanatik.com.tr/...66a97c4350d67928.jpg

    2018/2019 sezonunun devre arası bursaspor ile sözleşmesini karşılıklı fesh edip galatasaray ile anlaştı. o transfer sezonu marcao'da takıma katılmıştı.
    https://twitter.com/...rSn3jIKtFaOy8liKxLcQ

    bursaspordan ayrıldığı dönemden bir sakatlık göreseli:
    https://icdn.ensonhaber.com/...ini-bitiriyor_02.jpg
    çok büyük ihtimalle bilek sakatlığı yaşayıp uzun süre sahalara dönemediği süreçte, toparlanma aşamasında; hızlı dönmek, bir an önce kondisyon kazanmak için fazla zorladı ve baldır, uyluk sakatlıkları da yaşadı.

    o dönem galatasaray transferinden sonra haberde, bursaspor önce almanya'ya ameliyat'a gönderiyor, ameliyat sonrası yine tam iyileşemeyen emrenin ayak bileğinde kırık bir kemik unutulduğu sonradan ortaya çıkıyor. dönemin bursaspor teknik direktörü paul le guen emre’yi, katar’da tanıdığı bir doktora yönlendiriyor ve oyuncunun ayak bileğinde unutulan kırık kemik tedavi ediliyor.
    https://www.fanatik.com.tr/...r-fotograf-2036872-6

    2018/2019 ikinci yarısı zaman zaman süre aldı(570' dk). ciddi bir sakatlık yaşamadı.

    2019/2020 sezonu ilk yarısı sakatlık yaşamasa da yalnızca 355'dk süre alabildi. nagatomo'nun iyi performansı vardı o dönem. daha sonra devre arası sözleşmesi 1 yıl uzatılıp kayserispor'a kiralandı.
    https://www.galatasaray.org/...smesi-uzatildi/46040
    hatta o dönem devre arası hem nagatomo, hem emre ayrılmış. saracchi transfer edilmiş ve linnes kadroya dahil edilmişti.
    https://www.aspor.com.tr/...mir-ayrilmak-istiyor

    https://twitter.com/...rSn3jIKtFaOy8liKxLcQ
    kayserispor ile yarım sezonda kendisi için iyi süreler sayılabilecek 794' dk süre aldı. sezonun bitimine 2 maç kala antrenmanda sakatlandı.
    https://twitter.com/...rSn3jIKtFaOy8liKxLcQ

    averajla şampiyonluğu kaçırdığımız koronalı 2020/2021 sezonunda yeniden takıma döndü. sezonu galatasaray'da geçirdi. 674' dk süre aldı.

    sezona iyi başladı zaman zaman taraftarlar tarafından beğeni topluyordu. hatta bursa'da yaşadığı büyük sakatlığın ardından ilk kez performans vermeye başlamıştı.
    daha sonra 12 ocak 2021 yeni malatyaspor galatasaray maçında sakatlandı. bu sakatlık 3 ay'a mal oldu.

    ''yeni malatyaspor maçının ardından yapılan tetkikleri sonrası sağ üst arka adale grubunda orta derece zorlanma (kısmi yırtık ve kanama) tespit edilen emre taşdemir’in tedavisine başlandı.'' galatasaray.org

    aynı yıl sezon bitimine doğru tekrar sakatlandı. ''emre taşdemir’in sağ alt arka adale grubunda darbeye bağlı hissettiği ağrı nedeniyle tedavisine başlandı.'' galatasaray.org mayıs 10, 2021
    https://www.fotomac.com.tr/...-tasdemir-sakatlandi

    2021 yaz dönemi sözleşmesi 2023'e kadar uzatıldı. ve 2021/2022 sezonu için süper li'in yeni takımı giresunspor'a kiralandı.
    https://www.giresunspor.com.tr/...cerik-1629390230.jpg
    https://twitter.com/...Ci4L4hbPUJjFAlF2y9pw

    küme düşme hattındaki giresunspor'da yalnızca 557' dk süre alabildi. sezona süre alarak başladı daha sonra sakatlandı. o sezon yaklaşık 3 ay sakat geçirse de zaman zaman tercih edilmediği için süre alamadı. fakat sezonun son 2 ayını iyileşmiş ve antrenman yaparak geçirdi. sezon biterken bir kaç maçta forma giydi.

    ''sol alt adelesinde bulunan sakatlığı tedavi edilen emre taşdemir ise kamp başlangıcında fizyoterapist eşliğinde saha çalışmalarına başlaması planlanmaktadır'' giresunspor.com.tr
    https://www.giresunspor.com.tr/...ay/bilgilendirme/269

    kontratının son senesine günümüze 2022/2023 sezonuna girerken okan buruk yönetimindeki galatasaray geniş kadrosunda yerini aldı. van anhoolt ve genç transfer kazımcan'ın ardından 3. isim olarak rotasyondaydı.

    yerli oynatma zorunluluğundan dolayı zaman zaman forma bulması çok olağandı. paf takımla maçlara çıktı, antrenmanlara devam etti, nitekim 12. hafta 28 ekim 2022 fatih karagümrük galatasaray maçı ile sahalara döndü. 1 gol 1 asist ile ben burdayım demişti adeta.

    2022 dünya kupası öncesi süre almaya başlamışken 12 kasım 2022 istanbul başakşehir galatasaray maçında sol arka adelesinden sakatlandı.
    https://twitter.com/...Ci4L4hbPUJjFAlF2y9pw

    dünya kupası arası sonrası kazımcan'ın sakatlanmasıyla gözler yeniden emre'ye çevrilmişken antrenmanda tekrar sakatlandı.

    ''sol arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle geçtiğimiz haftalarda takımdan ayrı kaldıktan sonra tedavisi tamamlanan ve bir süredir takımla çalışmalarını sürdüren emre taşdemir’in sağ arka adalesinde hafif zorlanma tespit edilmiş olup tedavisine başlanmıştır.'' galatasaray.org
    https://www.galatasaray.org/...-emre-tasdemir/52444

    görüldüğü üzere
    bursaspor 17.04.2016 (büyük sakatlığı) sağ ayak bileği dönme
    kayserispor 16.07.2020 antrenman sol üst iç adele de (adductor longus) 1. derece zorlanma
    galatasaray 12 ocak 2021 maçta sağ üst arka adale grubunda orta derece zorlanma (kısmi yırtık ve kanama)
    galatasaray 10.06.2021 sağ alt arka adale grubunda darbeye bağlı ağrı
    giresunspor sol alt adele sakatlığı
    galatasaray 2022 sol arka adalesinde, sağ arka adalesinde hafif zorlanma

    sol bek başladığı maçlarda rakip sağ kanat tempoluysa kontra yakalandığımızda yüksek deparla dönmek zorunda kaldığında muhtemelen sakatlanıyor. orta tempo devam edip hücum bindirmelerinde kontrollü deparlar attığında genelde sorun çıkmıyor.

    12 kasım 2022 istanbul başakşehir galatasaray maçı başlarında traore ile hızlı çıkmışlar emre bir kaç kez deparla geriye koşmuştu 50-60 metre, orada sakatlanacağı muhtemeldi. 23'. dk'da sakatlandı zaten. 17 şubat 2019 kasımpaşa galatasaray maçı var yine sakatlanıp çıktığı.

    çok enteresandır, özellikle iç sahada favori olduğumuz maçlarda savunmadan çıkarken katkı veriyor, taş çizgisine yakın oynayıp oyun genişletiyoruz, pas oyununa yatkınlığı avantaj sağlıyor. çizgiye inip kestiği ortalarda kazımcan ve aanholt’dan etkili.

    fakat çift taraflı maçlarda geniş alanda beklenmedik deparlar atmak zorunda kaldığında erkenden sakatlanıp çıkabiliyor.

    dünya kupası sonrası ihtiyacımız olan dönemde 4-5 maç katkı alabilmeliydik, maalesef uzun uzun yazdım hiç sürpriz olmayan şekilde yine sakatlandı, katkı alamadık.

    sakatlık durumu biliniyor ve küçük tutarlara oynuyor diye biliyorum o yüzden yerli oynatma zorunluluğunda sezon başı geniş kadroda olmasına soğuk bakmamıştım. 2. bek olarak güvenirseniz yarı yolda bırakır. 3. alternatif olarak tutulursa beklenmedik zamanda katkı verebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın