• 98
    iki takım arasındaki maçlar "sıradan bir lig maçı, 3 puan veriyorlar neticesinde" şeklinde anlatılabilecek basitlikte ve sıradanlıkta değildir. "kayserispor maçına da 3 puan veriyorlar, fenerbahçe maçına da 3 puan veriyorlar" şeklinde asla görülmemeli. bu bir derbi. iki takım arasında 115 yıllık bir rekabet var. elbette ki bu maç, içeride veya dışarıda fark etmeksizin, şampiyonluklar kadar kupalar kadar önemli olmamalı ama "karşılığı 3 puan olan sıradan bir lig maçı" şeklinde de değerlendirilmemeli. değil çünkü. adı üstünde, derbi. ezeli rakibinle oynuyorsun. biraz da son 10-15 yılda çok fazla dillendirilen ve bizlerin de kabullendiği "sıradan bir lig maçı" mantalitesi yüzünden fenerbahçe'yi uzun seneler kadıköy'de yenemedik. bugün de hala bir gerçek söz konusu; ekim 2014'ten beri fenerbahçe'yi arena'da yenemiyoruz. arena açıldığı günden beri fenerbahçe taraftarının bizim stadımızda gördüğü derbi galibiyeti sayısı, bizim galatasaray taraftarı olarak gördüğümüz derbi galibiyet sayısından fazla. daha önce de yazmıştım, fenerbahçe deplasman tribünü arena'da mağlubiyet görmedi. ya kazanarak döndüler kadıköy'e, ya berabere kalarak. fenerbahçe taraftarının galatasaray stadından evine, stadına mağlup döndüğü son maçın tarihi 27 nisan 2008. bu içinde bulunduğumuz durum, "varsın yensinler biz sezon sonu şampiyon olalım" cümlesiyle açıkanamaz, makul görülemez.

    türkiye'nin neresinde olursa olsun, galatasaray-fenerbahçe maçları önemlidir. sıradan bir lig maçı değildir. galatasaray'ın fenerbahçe'yi yenmesi de önemlidir. arena'da da yenmesi önemlidir, kadıköy'de de yenmesi önemlidir. bu şekilde bakılması gerekir bu maçlara. derbiyi, iki takım arasındaki maçları daha basit daha sade anlamlar yükleyerek sıradanlaştırmaya çalışmak, benim gözümde olası bir mağlubiyete en baştan kılıf uydurmak demek. böyle bir şey yapmamalıyız. okan buruk hocanın maçtan sonra yayıncı kuruluşa verdiği röportajda kullandığı ifadelerde maçı önemsediğini ve galibiyet için gideceğini gördüm. içim takım ve teknik heyet açısından rahat. ama taraftar da maçı önemsemeli ve galibiyet üzerine odaklanmalı. galatasaray odaklandığı zaman, dersine iyi çalıştığı zaman, fenerbahçe'yi oyun olarak da ezerek 50.000 fenerbahçeli'nin önünde yenebileceğini 23 şubat 2020'de göstermiştir. bunu isterse rahatlıkla tekrar yapabilir, korkmaya gerek yok. galatasaray futbol takımı üzerindeki gereksiz iç saha gerginliğini ve stresini atabilirse, fenerbahçe'yi arena'da da çok rahat yenebilir. yeter ki rakibi gereksiz yere gözümüzde büyütmeden ama gerekli ciddiyeti ve önemi de göstererek bakalım bu maçlara camia olarak.

    kazanabileceğimizi düşündüğüm, kazanmayı canı gönülden istediğim, asla bir anadolu takımıyla oynadığımız lig maçı sıradanlığında görmediğim şampiyonluk yolunda önemli bir derbi maçı. kazanırsak hem bir derbiyi kazanmış oluruz hem şampiyonluk yarışında en önemli rakibimizi kaosa sürükleriz. önemli hatta çok önemli bir maç oynanacak pazar akşamı. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın