resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:-
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 1805
    son yıllarda galatasaray taraftarının gördüğü en kötü sol bek performansını gösteren sözleşmeli futbolcumuz. bu adam senelerce premier lig'de forma giydi, hollanda milli takımında oynadı. hatta ilk geldiği sezon olan 2021-2022 sezonunda da çok üst düzey olmasa da yeterli katkı verdi. yine 3. bölgede çok hatalı kararlar veriyordu ama hem skora katkı yapıyor hem de iyi bir savunma performansı gösteriyordu çoğunlukla.

    ne oldu da bu adam bir sene içerisinde tarık çamdal seviyesine düştü anlam veremiyorum hala. 4 ocak 2023 galatasaray ankaragücü maçında tribünde kendisine sövmeyen adam yoktu. maçın sonlarına doğru bir kaç defansif müdahale dışında olumlu hareketi yoktu. kazımcan karataş ve emre taşdemir'den sonra 3. tercih olarak oynatılması da okan hocanın kendisini kafada tamamen bitirdiğini ve mecburiyetten oynadığını kanıtlıyor. emir tintiş menajer oyununa gelmemiş olsa türk futbolu şu anda belki de yeni bir sol bek kazanmıştı.

    2023 ocak transfer penceresi açıldıktan çok kısa süre sonra bir sol bek indireceğimizi ve kendisiyle yolların hemen ayrılacağından eminim. tek sol bek de yeterli olmayabilir, emre taşdemir bir maç varsa beş maç olmuyor. kazımcan ciddi bir sakatlık geçirdi, ne zaman geri döneceği ve nasıl geri döneceği belli değil.

    bir yerli ve bir yabancı olmak üzere 2 adet sol bek transferi zorunlu gözüküyor. ucuz maliyetle yerli statüsünde ismi geçen aziz behich bence mantıklı bir tercih olacaktır. yabancı sol bek ise çok yüksek profilli bir isim olmamalı çünkü sol beki türk yaptığımızda elimiz gerçekten çok rahatlıyor. rıdvan yılmaz'ı alabileceğimizi düşünmüyorum ki onun da sakatlığı var uzun süredir. kerim çalhanoğlu gündeme gelebilir ve iyi bir yatırım olabilir. diğer alternatifler ise caner erkin, hasan ali kaldırım ve uğur çiftçi. sivas bize günahını vermez o yüzden uğur'un ihtimali yok. caner'i rahatlıkla camianın 3/4'ü kabullenmeyecektir bu sebeple bu ihtimali de kaldırıyorum. hasan ali'nin de ne kadar verimli olabileceği muamma. aziz behich ve kerim çalhanoğlu ikilisini direkt getirirsen hem as oyuncuyu hem alternatifini türk olarak hallederiz ve aşırı rahatlarız. kazımcan da döndüğünde en formda olan oynar. eğer bir yerli bir yabancı sol bek alınacaksa da dediğim gibi yabancı olan için düşük profilli potansiyelli bir isme gidilmeli ki ilk tercihimiz yerli sol bek olsun, orta saha ve kanat rotasyonu için elimiz rahatlasın, bu profile örnek vermek gerekirse mathias ross jensen ismi söylenebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın