resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4879
    oyuncu değişikliklerinde zamanlama konusunda okan hocaya ben de kısmi bazı eleştiriler getiriyorum ama dün akşam çaresizdi. eksik çoktu. sahaya sürdüğü 11'den tek beklentim bir şekilde maçı kazanmasıydı çünkü elimizdeki oyuncu grubu maça hükmedecek bir oyunu asla oynayamazdı. boey'siz, kazımcan'sız, torreira'sız, oliveira'sız, ıcardi'siz bir ilk 11'le bu kadar olabiliyor. ıcardi'siz bir başlangıçta sezon başında plan seferovic'ten yüksek verim almak ve onu pivot santrafor olarak kullanıp rakip sahaya yerleşmekti ama seferovic maalesef tutmayan bir hamle olunca, gomis'e mahkum kaldı okan buruk. gomis golünü atar, allah hakkı için atıyor da sezon başından beri. ama oyun içi katkısı 5 sene önce de sınırlı bir oyuncuydu gomis. bugün çok daha sınırlı bir durumda bir yaşı gereği. galatasaray takımını rakip sahaya yerleştirebilen bir forvet de asla değil. okan hoca'nın oyun anlayışında, tıpkı fatih terim'de olduğu gibi, merkez santrafor çok önemli ve okan buruk'un oyunun forveti gomis değil. okan buruk'un oyunun forveti seleznyov, muriqi, crivelli. bu gibi oyuncular. tahminim bu sene kendi oyun planı için transfer ettirdiği forvet seferovic'ti ama olmadı. okan hocanın oyununun bekleri dubois ve van aanholt da değil, boey ve kazımcan. okan hocanın oyununun orta sahası çok iyi performans sergileyip beni yanıtsa da berkan ve midtsjö de değil, torreira ve oliveira. dün bütün bu noktalarda ideal 11 bu kadar eksik ve zayıf iken, yedek kulübesinden medet umulacak bir şey yoktu. ankaragücü'nün de puan durumunda bulunduğu yere bakmayın, maçlarını izleyenler garip ve tehlikeli bir oyun tarzları olduğunu bilirler. hareketli ve esnek bir takım. dün onlara karşı elimizdekilerle acı çekeceğimiz belliydi, önemli olan acı çekerek kazanabilmekti. kazandık da. değişiklik konusu haricinde "kenarda maçı boş boş izliyor" eleştirisine de katılmam mümkün değil bu arada. kenarda çıldırdı dün akşam takıma "çıkın", "ileride basın"demekten. eli, kolu, ağzı neredeyse hiç durmadı. bir ara yoruldu ve bıktı, yedek kulübesine geçip oturdu ama sonra tekrar çıktı ve talimat vermeye devam etti. dün akşam daha fazla bir şey yapamazdı.

    "devre arasına ilk 2'nin içerisine girelim ve gerekli hamleleri yapıp sezon sonu şampiyon olalım" düşüncesindeydim ve hala aynı fikirdeyim. bu takıma karşı rakipler çok rahat baskı kurabiliyorlar çünkü baskı altında onları tehdit eden bir unsura sahip değiliz. rakip defans arkasına koşu atan forvet veya kanat-forvet bu takıma şart. bizim takımda barış alper yılmaz dahil bütün kanat oyuncuları ve forvetler topu ayağına istiyorlar. rakip stoperler ve ön liberolar ileriye çıkıp bizim topu ayağına isteyen hücum hattımızı sindirdiklerinde (fizik olarak ezdiklerinde), top sürekli bizim yarı alanımızda oynanıyor. hata yaptığımız zaman veya bir savunma hamlesini geç yaptığımız zaman da golü yiyoruz. galatasaray'ın rakip savunma arkasına sürekli koşu gösterebilen fizikte ve teknikte bir oyuncusu olsa, rakipler bu kadar rahat ileri çıkamaz. galatasaray'ın böyle bir oyuncusu olmadığını bildikleri için çok rahatlar. devre arasında okan buruk mutlaka rakiplerin bu rahatlığını ortadan kaldıracak bir oyuncu transfer ettirmeli. bu hamle atak bitirmemizi sağlar ve rakip yarı sahada topu kaptırıp gereksiz geriye koşu yapmamızın da önüne geçer (kerem ve yunus geçiş hücumlarında atak bitiremiyorlar). ayrıca defansif bir ihtiyacımız da var. takımın boyu çok kısa. rakipler fiziki üstünlüğü öne çıkartıp "ileri doğru vur ve orada bas" oyununa dönünce, bizim takımın çapı ve hacmi çok yetersiz kalıyor. uzun boylu, kalıplı, temaslı oyunu seven bir orta saha transferi çok iyi olur. ana plan için değil, yedek kulübesi için. üstün bir tekniğe ve oyun görüşüne sahip olması gerekmiyor bu oyuncunun. fiziksel olarak oynadığı bölgeyi karartsın yeter. sahada kısa kalmayız bu sayede, fiziksel olarak da ezilmeyiz. kendi yarı sahamıza gömülmeyiz.

    bu iki transfer hamlesini yaptırması halinde okan buruk hoca ile sezonun ikinci yarısında ve önümüzdeki yıllarda önümüzün çok açık olduğunu düşünüyorum. ancak mutlaka başlangıç planını ve oyunun devamını etkileyen zaafiyetleri gidermeli hoca. bir kısmı eksiklikler sakat ve cezalı oyuncular dönünce ortadan kalkacaktır ama bahsettiğim oyun tarzına sahip futbolcu transferleri şampiyonluk için şart. mutlaka bu hamleleri yapmalıyız, yaptırmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın