• 110
    kerem-barış-rashica,
    berkan-mertens-midtsjö
    aanholt-apo-nelsson-dubois 11'i ile başlayacak gibi duruyoruz.

    ciddi eksiklikler var, fakat kalite olarak eksilsek de isimlere ve kalitelerine takılmadan baktığınızda prototip olarak bunun çok daha net bir 4-2-3-1 takımı olması. press oynamak isteyen bir takım için daha sert bir press takımı misal. orta alanda ikili oynamak istiyorsak, berkan-midtsjö ikilisi profil olarak torreira-olivera'ya oranla çok çok daha uygun stilde 2'li ortasaha.

    o yüzden bakayoko haberleri çok isabetli bir karar. bir forvet arkasına sahipken ortasahayı 2'leyecekseniz, orta alanda daha size'lı ve atlet oyunculara sahip olmanız gerekiyor. yani torreira gibi 3'lü ortasaha dinamosundan çok, ibrahim sangare, dendocker gibi geniş alanda kontrol sağlayabilen oyunculara ihtiyacınız var.

    asıl nokta ise gomis defansı sırtına alan, üstüne çekip arkada boşluklar yaratan bir forvet fakat barış tam tersine defansı yanına alıp kaleye bakan, rakibi iten bir oyuncu. o yüzden mertens'in bloklar arasında alan bulabilmesi daha olası. napoli'de yaydan çıkardığı şutların çoğu da osimhen'in koşularıyla defans hattını sürüklemesiyle alakalı bi durumdu. bizim gomis ve seferovicle oynamamız o alanın sıkışması ve mertens'in daha fazla kenarlara deplase olmasına sebep oluyor. her ortasahaya yardımcı olmaya çalışan forvet, pas dağıtan forvet takıma yardımcı olmuyor. bazen o alanı öldürüyor. icardi gelene kadarki süreçte yaşadığımız sorun, forvet oyuncularının takımı boğmasıydı.

    barış ve mertens'i fazla hyple'lıyorum bugün, açıkçası ankaragücü kapanmaya da uygun bir takım da değil. erken gol durumunda yine acayip sonuçlar çıkabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın