resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4817
    23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçından beri ön alan baskısı ve topsuz oyunda ciddi gelişmeler gösteren takımımızın hocası. yalnız bu oyunun çok basit bir panzehiri olduğunu da unutmayalım.

    benzer stili oynatan jorge jesus'a göre işinin çok daha zor olduğunu da kabul etmek lazım. jesus kariyer olarak okan hocanın önünde bir isim bunun yanında kurduğu kadronun tamamı asker futbolculardan kurulu. bir de okan buruk'a bakalım en önde ınter ile iki defa gol krallığı yaşamş psg'den kiralık mauro icardi, napoli efsanesi ve tarihlerinin en golcü isimlerinden dries mertens, iki sezon önce porto ile şampiyonlar liginde fırtınalar estiren sergio oliveira, arsenal'de unai emery'nin lucas torreira'yı ön alan presine göndermek istemesi torreria'nın bunun kabul etmeyişi ve devamında yolların ayrılması ile gibi durumları üst üste koyunca okan hocanın başardığı, oynattığı futbol çok daha özel bir durum.

    ön alan baskısı yaşlı genç fark etmez kurulan tüm kadrolara bir müddet sonra fiziksel yük getiriyor. eforlu oynanan oyun bir süre sonra futbolcuların yorulmasına sakatlıkların artmasına neden olur. bizim gibi yaşlı kadrolar açısından daha da problem olabilir. baskıyı ana plan yapmak yerine hedef maçlarda ortaya koyma ve şampiyonluğun yolunun set oyununu geliştirme kısmından geçtiğinin farkında olmalıyız. sonuçta ligimizde tüm takımlar topu almak istemeyecek ve maçların büyük kısmında size bırakacak.

    son maçlarda tam yeterli olmasa da toplu oyunlarda da gelişme olduğunu görme sevindirici. mauro icardi gibi takımı oynatan bir santrafor yokken bu gelişmeyi gösterebilmek önemli. elde geliştirilmesi gereken iki konu kaldı. ilki girilen pozisyonları gole çevirme oranını arttırma, ikincisi ise aslında dünya kupası öncesi iyi olduğumuz ama şu an sorun yaşadığımız duran top savunması. son iki maçtır biri sayılan biri sayılmayan iki gol yedik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın