• 16
    komik şekilde babam 99'da sgk'lı yapsa emekli olacağım sistemdi sanırım. oysa neredeyse benim yaşımda futbola devam eden topçular var veya yeni yeni jübile yapıyorlar...
    bu arada prim günüm 8000'i geçti bile tahminen emekli olacağım yaşta 15.000 civarı rahat olacak. (emekli bağlama oranı da asgari ücrete oranla lütfen %55 %60 filan olacak sanırım bilenler aydınlatabilir. %3 ekleniyor %33'e her yıl sanırım.)

    babam sgk'yı ticaret hayatında hiçbir zaman ciddiye almadı, bağkur'dan emekli oldu, ne annemi ne aileden başkasını sisteme sokmamıştı. yaramaz bunlar diye.

    yani sorun süleyman demirel'in sistemi dinamitlemesinde.
    olması gereken 55-60 arası emekliliği vermek, iş bulamayan 50 yaş üstüne de ingiltere veya diğer avrupa birliği ülkelerindeki gibi bir baz yaşam geliri bağlanması.

    tabi işsizlik fonunu hortumlayanlar, ruhu ve gözü açlar oldukça siyasette bizim sırtımız doğrulmaz.

    gençken aşık olmamış, sevmemiş, doymamış adamların yönettiği bir ülke olunca ...

    not: sgk girişli, bağkurluyum ondan 60 yaş olması gerekiyor sanırım, çok kafayı yormamaya karar verdim çok çok önceden - hayat beni buradan gelecek gelire mecbur etmesin, bu para cep harçlığı, keyif harcaması olsun diye hedef koydum, bakalım 20 küsür sene sonra güncelleme yaparım kısmetse *.
App Store'dan indirin Google Play'den alın