• 42
    2022 dünya kupası'nda icat edilen uygulamayı örnek alan tff'nin, iyice içine etttiği ekleme süreleri.

    ilk devreye en az 5, maçın sonuna da 10 dakika eklemeler başladı bile. bu nedenle en az 1 çeyrek daha fazladan maç oynanıyor. milli ara öncesi zaten 7 veya 8 dakikadan aşağı uzamıyordu maçlar. şimdi bu süre en az 10 dakika oldu. bildiğin rövanşı uzatmaya giden kupa maçları gibi. yarın öbürgün 12 veya 13 dakika gibi çok ekstra süreler de göreceğiz.

    tek farkla öndeysek bu süreler geçmek bilmez. lâkin şark kurnazlığı ile bu sürelere oynayacak çok takım olur. özellikle içerdeki maçlarımızda beraberlik ile geçilen her dakika rakipler yerden kalkmaz. adamlar 80 inci dakikada bile yenik duruma düşse ilave edilecek artı 10 küsür dakikada 1 gol atarım diye düşünebilirler. hatta tek farkla mağlup iken bile bunu yapabilirler. uzatma ne kadar çok verilirse o kadar çok yorgunluk ve konsantre kaybı olacağı için bu durum rakiplerin avantajına olur ve son anlarda illa bir karambol ile gol bulurum umudu taşırlar. nitekim bunu son maçımız olan istanbulspor maçında gördük. güle oynaya giden maç uzatmalarda berabere bitecekti.

    demem o ki, ben bu çift haneli uzatmaları hiç sevmedim. elbet bizim de işimize yarayacağı maçlar olacaktır ama çok fazla stres ve heyecan yaşayacağız.

    bana kalırsa hakemler, özellikle süreyi topsuz geçirmek isteyen tarafa müsamaha göstermemeli. maç boyu yerden kalkmayıp 90 dakika bitiminde mağlup durumda olan takıma uzatma vermemeli. hatta hiç uzatmadan tak diye bitirmeli ki bunu suistimal etmeye kalkmasınlar. diğer türlü yerde yat yat 85 inci dakikada golü ye, ondan sonra bu şark kurnazına sırf zaman geçirdi ve maçı oynatmadı diye 10 dakika daha ver. ne ala memleket..
App Store'dan indirin Google Play'den alın