resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1139
    mücadelesini ve özverisini canı gönülden takdir ettiğim futbolcumuz. geç yaşta açılıp süper ligde göze batması hatta galatasaray gibi bir kulübe gelmesi belirli yetenek skalasının da olduğunu gösteriyor. transferi inanılmaz elzem ve doğruydu buna şüphe yok. yeteneğinin açıklarını da çalışarak ve çok ciddi çabalayarak kapatmaya çalışıyor. bu konuda bir sorun yok. türkiye ligindeki yerli en iyi stoperi buna da tamam. ama ben abartılı övmelere katılmıyorum. hele hele bazılarının yerine geldiği eski stoperimiz marcao'ya garezi varmışçasına laf söyleyip gömmesi bir tek benim dikkatimi çekiyor herhalde. yahu o marcao 23 yaşında galatasaray'a gelmiş ve 26 yaşındayken 15 milyon euro kazandırarak avrupa'nın önemli kulüplerinden birine gitmiş bir adam. ayrıca kimse 25 'ten aşağı da satmıyordu giderken ama. çünkü stoper olmasına rağmen tüm orta sahadan tek başına daha iyi oyun kuran biriydi ve bu adamın mevkisi stoper idi aynı zamanda. hepimiz de biliyorduk ki ligin en iyi stoperini geçtim en iyi futbolcusu idi.

    tabiki de şu an elimizdekini yücelteceğiz ve kamçılayacağız. ama bu kadar saçma şekilde abartmaya gerek var mı? çünkü en ufak 1 2 yanlışında, hatasında adamı yerin dibine gömecek yine siz olacaksınız her zamanki gibi. ve kaldı ki öyle abartı bir özelliği de yok. yani bizim lig için şu an güzel götürüyor ama bunda kadronun da etkisi yadsınamaz. mesela orta sahanın taylan berkan olduğu, beklerden birinin ömer bayram olduğu senaryoda bu kadar etkili olabilir mi? benim bu konuda şüphelerim var açıkçası. tabiki de beklentim ona göre benim ve benim için şu an seviye olarak beklediğimden de üst düzey performans veriyor. ama ciddi eksikleri olduğu da belli. yine de artık oyuna ve arkadaşlarına alıştığı için daha az hata yapıyor, ya da arkadaşları alıştığı için eksikleri kapanıyor bir şekilde.

    yani bizim taraftarı gerçekten bazen anlamıyorum. biri ile uzaktan empati kurup o kişiye karşı bir savunma mekanizması geliştiriyor. bunun ortası yok ama ya çok aşırı abartıp ya da çok aşırı gömüyoruz. ha bunda taraftarın haklılık payı var, etki tepki aslında birazda. ya bu adam işte ortalama meziyeti olan bir stoper. ama fazlası değil bence. fazlasını beklemek de bu adama haksızlık. evet her daim destekleyelim ama çok fazla misyon yüklemeyi yanlış buluyorum. sonra 1 sezonluk durumun ekmeğini senelerce yiyen adamlara tahammül etmek zorunda kalıyoruz. taraftar 2 'ye bölünüyor falan. benim düşüncelerim bunlar. gerçekten saygı duyuyorum, hatta mücadelesi de hoşuma gitti ama ileriki zamanlarda avrupa arenasında daha güçlü takımlara karşı planlamayı tek başına güvenip ona göre yapmayı pek doğru bulmam açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın