• 6
    birkaç ay önce oynadığımız sırbistan-türkiye maçındaki müthiş performansıyla aklımda kalan pivot.

    yeni oyuncumuz olmaya çok yakınmış. ristic hakkını helal etsin o maçta 4/4 üçlükle oynayınca bu nasıl uzun deyip küfürü basmıştım kendisine.*

    dış şutu güvenilir olduğu için kısalarımıza da içeride alan açmış olacak ristic. 2 tane boş üçlük salladığında rakibin uzunu otomatikman dışa açılmak zorunda kalacak. bu noktada dylan ennis gibi müthiş bir delicimiz var. ben sevdim bu transferi. sezonun bu bölümünde ispanya liginden çıkışa geçmiş bir avrupalı uzun getiriyoruz. 14-15 sayı ortalamaları tutturmuş o ligde. 6 da ribaund ortalaması var. pota altında da yüzdeli bitirdiği için işimizi görecektir bence.

    savunma sertliği sıkıntılı gözüküyor. orada floyd’un sağlıklı kalması durumunda maçın belli bölümlerinde floyd’u devreye sokacağız artık veya sadık’tan 4 numarada ekstra bir savunma performansı umacağız. ben buraya çok da takılmıyorum çünkü bizim asli sorunumuz savunma değildi, savunmayı ristic ile de bir şekilde hallederiz. hatta maçına göre 4 numaraya ristic çekip pivota floyd bile atabiliriz. o açıdan ristic-floyd rotasyonu bence gayet uyumlu.

    şunu da ekleyeyim, kolejden amerikalı bir uzunu ilk kez avrupa’ya getirmek yerine ristic gibi abc’de kendini ispatlamış, dengeli ve oyun bilgisi yüksek bir avrupalı uzun almak daha akılcı. uçan kaçan bir amerikalı pivota enerji harcamaktansa pistiolis’in çabuk öğrenen ve uygulayan bir uzunu seçmesi doğru karar.

    tabii tüm bu yorumlar kağıt üstünde. işin performans kısmını hep birlikte izleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın