• 59
    sivasspor son maçına 3 lü savunma ile çıktı. sezon genelindeki kötü sonuçlardan sonra, rıza çalımbay 45 günlük dünya kupası arasında yeni bir taktik deniyor gibi görünüyor. bize karşı da 3 lü savunma ile çıkarlar mı bilmiyoruz ama eğer çıkarlarsa bu sezon ilk kez 3 lü savunma oynayan bir takıma karşı mücadele edeceğiz.

    sakat olan njie ve gradel yerine beklerini koyarak 3-1-4-2 gibi bir taktikle çıkmış gibi görünseler de aslında 5-1-3-1 gibi bir dizilişle karşılıyorlar. torreira'nın yokluğunda savunmadan topla çıkma konusunda nasıl bir taktik izleyeceğimiz önemli bana göre. çünkü uzun bir 3 lü savunmaya karşı, uzun ve yüksek oynamak çok da verimli olmayabilir.
    seferoviç ilk geldiğinde hayal ettirdiklerini yapabilse böyle bir alternatifimiz de olabilecekti.

    ben bu maçta baran aksaka'nın midtsjö ile birlikte çift 6'lı oynaması gerektiğini düşünüyorum. midtsjö, torreira gibi 6'da tek başına tüm alanı kapatarak oynayamıyor bence ve onun boş alanları dribblingle geçme özelliğini de tek oynayınca kullanamıyoruz. berkan'la birlikte olduklarında da pres ve takım savunması anlamında iyi şeyler vaad etseler de uygulamada nedense çok uyumsuz görünüyorlar.

    bir başka alternatif de abdülkerim bardakçı'nın sol bek oynaması olabilir ki kariyerinde 30 maç civarı bu bölgede oynamış. onun da dribblig özelliği var. ayağı fena değil. defansif bek olarak, boey'in asimetrisini sağlayabilir ki biz zaten pva varken de çoğu zaman oyun gereği rakibi 3 lü gibi karşıyoruz.

    mertens, rashica, kerem gibi oyuncularla 3 lü stoperin aralarına sarkmak bizim oyuncularımızın profiline göre çok uygun bir taktik. gomis biraz duvar olmayı becerebilirse, seferoviç oynarsa ve pivot santrafor pozisyonunda katkı verebilirse neden olmasın.

    burada tek sorun savunmada oyunu nasıl kuracağımız ve bu nedenle bence baran'a ihtiyaç var. yoksa baskı yediğimizde tüm iyi özelliklerine rağmen topu kaleciden alıp , baskıda, amaçsızca ve pek de isabet sağlayamadan uzun vuran nelsson, boey görüntülerinden sıkça izleriz.

    saba dışında (gradel oynamadığında) pek de yetenekli oyuncusu olmayan, baskı ve presle bir şeyler elde etmeye çalışacak sivasspor'a karşı kazanmamızın anahtarı bu bence. midtsjö-oliveira-mertens gibi bir üçlüyle çıkmanın da hücumda bize kazandıracağı artılar olsa da riskli olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın