• 58
    sivas'ın bu sene ligde oynadığı bir maçı izledim sadece. 22 ekim 2020'de trabzon deplasmanında 1-0 kaybettikleri maç. fena bir maç çıkarmamışlardı ama uğurcan'ın iyi performansı sebebiyle puan alamamışlardı. o maçta göze çarpan en önemli şey sivas'ın ön alan baskısıydı. bunu bayağı iyi yapmışlardı. kendi seyircileri önünde bunun dozunu bir tık attırıp bize zorluk çıkartacaklardır. dikkatli ve planlı oynamamız şart. bol bol uzun top deneyeceğimiz bir maç olabilir. hani bu topları alacağından değil ama sırf boyu uzun diye seferoviç ile başlayabilir okan hoca. yoksa ben daha sefer'in sağına soluna top indirdiğine şahit olmadım. belirgin bir hata olmadığı sürece uzun süre 0-0 giden bir maç olabilir ve gomis oyunun son bölümünde daha etkili olabilir. bu sebepten de seferoviç tercihi ilk 11 için mantıklı geliyor. ya da barış'ı atarsın forvete deli dana gibi koşar, faul yapıp durur. başka alternatifimiz de yok zaten.

    rıza çalımbay'ın klasikleşen galatasaray maç önü açıklamalarına bakacak olursak bu sefer daha temkinliler gibi. kazanmaktan ziyade puan vurgusu yaptı bolca. beraberlik sivas'ın da ilk önceliği olacak. bence bizi de çok üzmez bir beraberlik ama fener hatay'ı yenerse liderlik gider tabi. yine de haftasonu tekrar liderliği alabiliriz zira fenerbahçe'nin antalya'dan 3 puan çıkaracağını düşünmüyorum.

    hem okan hoca'ya hem de rıza hoca'ya maç 0-0 bitti, hadi dağılın evlere deseler bence ikisi de arkasına bile bakmaz. eksiklerimiz ve sıkıntılarımız var. bu maçtan alınacak 3 puan çok büyük olur ama bazen 1 puana oynamayı da bilmemiz lazım. zaten bu tip 3 puanlar genelde 1 puana oynarken gelir. o yüzden çok ama çok dikkatli olmalıyız, önceliğimiz gol yememek olmalı. gol yemediğimiz bir senaryoda kerem'in 2 kişiyi geçip kalenin sağ çatalına plaseyi bırakmayacağına kim garanti verebilir? *
App Store'dan indirin Google Play'den alın