• 427
    richard sennett ağzından konuşmamız gerekirse, esneklikle birlikte uzmanlaşmanın getirdiği roller, görevler derken olduğundan karmaşık gösterilen oyun. halbuki hala duran top antrenörünün çizdiği grateful dead saykodelisi tadında setler değil, karşı karşıya kaçan goller, kurtarılan pozisyonlar tayin ediyor skoru.

    türkiye'de sorun ya hiç planlamamayı tercih etmemiz, ya da planlarken bir noktaya tünel bakışıyla odaklanıp etrafta olup bitenleri kaçırmamız. icardi-seferovic-gomis-mertens hattının makul, akıl alır bir yanı yok. bunun uzmanlıkla, scout sistemiyle, futbol direktörlüğüyle, planlamayla dahi alakası yok aslında. üç forvet oyuncusu: ilk on bir çıkacak futbolcu, lazım olduğunda skor bulacak tecrübeli futbolcu, ilk on bir çıkacak futbolcuya yakın potansiyele sahip, yetişecek genç futbolcu. şu denklemi oturtup, bu oyuncuları bulmak için aliyyül ala bir futbol adamı olmaya gerek yok.

    korkunç bütçeler, büyük detaylar yaratıyor. büyük detaylar, fazlasıyla uzmanlaşma yaratıyor. paranın bir yerlere dağılması gerekiyor. halbuki genel hatlarıyla yapılan daha ortodoks planlar da çalışır, ben buna inanıyorum. icardi-gomis-eren aydın gibi. şimdilerde yine bir kaos hakim. dembele ve icardi'yi aynı kadroda düşünüyoruz. seneye icardi'nin kalma ihtimali belirdi. kulübün borcu, ülke ekonomisi ortada. yine iyileri toplayalım ve iyi kadromuz olsun sığlığındayız gibi hissediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın