resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3312
    sahneye ilk adımlarında aktifler arasında ronaldinho'dan sonra dünyanın en iyisiydi. derken ronaldinho sahneyi erken terk etmiş. milano'nun yolunu tutmuştu. messi o yaşında barcelona'ya ronaldinho'dan feragat etme özgürlüğünü vermişti. başka hangi şartlarda ronaldinho'dan vazgeçilebilirdi ki?
    biz; zidane, ronaldinho ve fenomen ronaldo ekseninde muazzam topçuları attıkları paslar ve çalımlarla düşünürken çok saçma bir şey oldu. cristiano ronaldo diye hırslı bir adam ortaya çıktı ve kariyeri boyunca sadece gol atmak için varını yoğunu ortaya koydu. birden dünyanın en iyisi tartışması sayılara indirgendi. kim en çok gol attı? messi'nin dört beş kişiyi geçip geçip attığı goller de hanesine bir ekliyordu, ronaldo'nun ceza sahası topçusu hüviyetine bürünerek attığı goller de. messi'nin asistin asistini yaptığı, rakibi bezdirdiği anlar, topu dışıyla küçük küçük sürüşü, rakiple omuz omuza çarpışmaları filan hep sümen altı ediliyordu. hepsi off the record. insanların barcelona ve tiki taka nefreti belki de bu efsaneye bir rakip doğurdu. ancak bu yapay bir doğumdu.
    messi 2022 dünya kupası ile herkese kanıtladı. goat kendisi. golmüş, sıçramaymış diğer tüm rekorlar cristiano ronaldo'nun olabilir. messi şu an tam burada bırakabilir. kanıtladı çünkü ve hatırası olan şarkısı hepimizin dilinde. şairin dediği gibi:

    ''ben şu an ölebilirim, her an ölebilirim, hemen ölebilirim.''
App Store'dan indirin Google Play'den alın