• 424
    18 aralık 2022 arjantin fransa maçı ile emin oldum, futbolcuların izlemediği spordur.

    turnuva başından beri izleyenler muhakkak fark etmiştir, emiliano martinez penaltı atışlarında mükemmel şekilde öne ve çapraza atlayarak köşeye bel hizasına kadar gelen tüm topları topluyor. bu stratejiyle yediğinin fazlasını çıkarttı herhalde o bölgelere atılanlar özelinde.

    ben futbol maçlarını izleyen bir futbolcu olsam, penaltıyı yukarı vururdum. ama panenka, ama yukarı sert, ama köşelere plase. emiliano martinez mükemmel bir strateji geliştirmiş, öne ve çapraza ilerlemiyor martinez, topa tam vurulurken öne ve çapraza sıçrıyor. dolayısıyla çizgide değil, çizginin epey önünde topla buluştuğu için, normalde uzanamayacağı köşeye kadar çapraz ilerlediği için gitmiş oluyor. top da çizgide buluşacağı köşeden önce, kaleye gidemeden kesilmiş oluyor. yani yerden köşeye atılacak mükemmel penaltı dahi kaçırılabilir hale geliyor çünkü top, o mükemmel noktaya gitmeden evvel kesilmiş oluyor.

    sahada çok yüksek nabızla teknik-taktik hataların hepsini kabul edilebilir buluyorum. yüksek nabızla annesine, babasına, evladına bağıran canlıdır insan. ama penaltı atılıyor. heyecanlı da olsan anlık bir olay değil, sıranı beklemesi, geldisi, gittisi, dakikalar var. bir düşün kalede ne var, ben ne izledim, ne yapıyor bu adam diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın