• 23
    her dünya kupası finali özeldir. avrupa şampiyonlar ligi finali her sene oynanır, dünya kupası finali ise dört senede bir. bu yüzden en özeli de budur bana göre ama bu bambaşka olacak. bu bambaşkalık messi'nin durumundan kaynaklanıyor tabi ki.

    benim şu hayatta galatasaray hariç futbol ile ilgili en büyük beklentim veya hayalim messi'nin dünya kupası'nı kazanması. çünkü kariyerinin her anına tanıklık ettiğimiz bizim jenerasyonun topçusu. çünkü benim izlediğim en iyi, en özel ve en istikrarlı futbolcu. kazanamasa da canı sağolsun diyeceğiz ama bir şeyler çok eksik kalacak, çok belli. bu onun en iyisi olmasıyla ilgili bir durum değil, bu onun en büyük hedefine ulaşamamasıyla ilgili bir durum. kendisi de bunu ne derece takıntı haline getirmiştir bilemem ama ronaldo'yla istatistik yarıştırmak, 7 defa ballon d'or almış olmak; maradona'nın hayaletiyle cebelleşmekten, arjantin'e dünya kupası kazandırmaktan kesinlikle daha kolay bir iş olmalı. en azından psikolojik olarak. messi olmak da hiç kolay değil.

    maça gelirsek; maçı takımlar kazanacak ya da kaybedecek. messi ya da mbappe değil. arjantin bugün finaldeyse yaptığı yanlışlardan dönen hocası sayesinde ve takımın her maç müthiş savaşmasıyla burada. fransa bugün buradaysa griezmann'ı bile 8 numara oynatmaya ikna eden takım oyunu, kimyası ve düzeniyle burada. her iki takım da mükemmel olmasa da gerçek anlamda bir takımlar. inşallah güzel ve heyecanlı bir maç olur. bir de mutlu sonla bitsin tabi :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın